Hem / Egna nyheter / Vill din förening medverka vid Idrottens dag?

Vill din förening medverka vid Idrottens dag?

Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag på skolor runt om i hela Norrbotten. Vill din förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör av Idrottens dag, tillsammans med RF-SISU Norrbotten. Initiativet är en del av EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.

Det är skolor som är med i Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan som ges möjlighet att arrangera en egen Idrottens dag. Vi uppmuntrar skolorna att arrangera dagen i samverkan med de lokala idrottsföreningarna.

I Piteå gör RF-SISU Norrbotten en extra satsning och bjuder in ortens skolor till en gemensam, festlig och rörelserik dag i Piteå Energi Arena, tillsammans med Piteås idrottsföreningar.

I filmen från Idrottens dag 2021 får du höra vad skolan, idrottsföreningarna och barnen tycker om Idrottens dag och varför just din skola och idrottsförening ska välja att vara med.

Frågor och svar om Idrottens dag (rf.se)

Om Idrottens dag

Idrottens dag i skolan är en kul dag med aktiviteter för att höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. Dagen riktar sig till årskurserna F-6.

Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa. Samtidigt visar forskning att barn och unga rör sig alldeles för lite. I dag når bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna den rekommenderade nivån av 60 minuters fysisk aktivitet om dagen.

Genom att medverka i Idrottens dag som skolor på din ort arrangerar kan er förening nå alla barn, även de som ännu inte hittat till idrotten. Ta chansen att representera idrottsrörelsen och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott samt visa vilka möjligheter som finns i er förening!

Läs mer om Idrottens dag i Norrbotten 2022

Ladda ner inbjudan för föreningar 2022 (pdf)

Anmälan och kontakt

Vill din förening delta på årets roligaste skoldag? Många av Norrbottens skolor laddar för en rörelsespäckad dag. Ta kontakt med oss så kan vi hjälpa till att koppla ihop din förening med en skola i närheten och berätta om vilket stöd vi kan vara.

Kontaktuppgifter till RF-SISU Norrbottens samordnare för Idrottens dag.