× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Egna nyheter / Välkommen till oss Oskar!

Välkommen till oss Oskar!

Oskar Leinonen är RF-SISU Norrbottens nyaste medarbetare. Han kommer att jobba som idrottskonsulent med fokus på folkbildning och att stödja idrottsföreningar som vill utvecklas.

Oskar jobbade tidigare som distriktsombudsman i ett ungdomsförbund. Han hjälpte ungdomar att starta upp föreningar och stöttade deras utveckling med utbildning och andra insatser. Han tycker att det ska bli spännande att ta med sig sina tidigare erfarenheter in i idrottsföreningarnas värld.

Som barn testade Oskar många olika idrotter, mest för att vara med kompisar.

–Jag har hållit på med idrott sedan jag var en tvärhand hög, men det tog mig till 22 års ålder att hitta den idrott jag verkligen brinner för, säger Oskar som funnit passion för klättring och den gemenskap som finns där.

Oskars egen livsidrottsresa är en värdefull tillgång i det nya arbetet. Som idrottskonsulent bär han ut budskapen i idrottsrörelsens Strategi 2025. Budskap som handlar om idrott för alla hela livet och att förändra sättet att träna och tävla ¬- för att locka även de barn som bara rör sig för att det är roligt att stanna kvar i idrotten längre än idag.

–Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse. Nu när vi går in i oroliga tider, så är det extremt viktigt att idrottsrörelsen är stark. Det bidrar till att Sverige håller ihop, säger Oskar Leinonen.

Vilka föreningar blir Oskar kontaktperson för?

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent hos RF-SISU Norrbotten. I den här listan ser du vilka idrotter som Oskar blir kontaktperon för.