Ungdomar från norr till Barents Summer Games i Tromsö

2-4 september är det äntligen dags för Barents Summer Games i Tromsö. Spelen har skjutits upp flera gånger under pandemin. 600 ungdomar från Norge, Sverige och Finland möts för att göra upp om medaljer i 10 olika idrotter.

Sidan uppdaterades: 11 december 2022

Den svenska truppen består av cirka 150 personer från Norr- och Västerbotten med aktiva i idrotterna bowling, fotboll, orientering, styrkelyft, skytte, tennis, friidrott och brottning.

På fredag morgon avgår bussar mot Tromsö i Norge för en helg av tävlingar och sociala aktiviteter tillsammans med våra nordiska idrottsvänner.

- Barents Sports är ett internationellt samarbetsprojekt mellan Norge, Sverige och Finland i dagsläget. Ryssland finns inte med på grund av kriget i Ukraina, säger Anne Merilänen, RF-SISU Norrbottens samordnare för Barentsarbetet.

- Vi vill skapa minnen för livet för våra deltagare. Med måttot ”Sharing the arctic spirit” vill vi att deltagarna ska idrotta och ha roligt, men också att förståelsen och toleransen för varandras likheter och olikheter ska öka.

Samarbetet mellan länderna har pågått sedan 1950-talet. Det är värdefullt inte bara för idrottsungdomar som får möjlighet att möta ungdomar från andra länder. Även ledare i olika former får chans till erfarenhetsutbyte som ger nya insikter och infallsvinklar.

Barents Games webbplats
Barents Games på facebook
Barents Games på Instagram
Om RF-SISU Norrbottens Barentssamarbete

Sidan publicerades: 29 augusti 2022

Kontakt

Anne Meriläinen

Idrottskonsulent

070-686 76 11

Sakkunnig parasport
Samordning Barentssamarbetet
Placeringsort Piteå