Hem / Egna nyheter / Storfors AIK ställer om sin fotbollsskola

Storfors AIK ställer om sin fotbollsskola

RF-SISU Norrbotten vill gärna lyfta allt det bra ni föreningar gör i dessa tider för att hålla igång verksamheten och hoppas att vi kan peppa och lyfta varandra genom hashtaggen #idrottspepp. Vi ger er en idrottspepp genom några rader om Storfors AIK

Veckan före midsommar brukar Storfors AIK genomföra en fyra dagar lång fotbollsskola med hjälp av tränare från Liverpool. I år blir fotbollsskolan sex dagar lång och genomförs med tränaren Patrik Nilsson och sommarjobbande ungdomar. En förändring som gjorts utifrån den rådande coronapandemin.

- Det kommer att bli bra, vi har gjort många anpassningar för att minska smittspridningen, säger ansvarig ledare Patrik Nilsson. Det är positivt att vi kan genomföra fotbollsskolan, även om den måste anpassas efter rådande rekommendationer.

Fotbollsskolan har tagit Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar. En särskild satsning på städning har gjorts, med extra insatser både före och under genomförandet. Toaletter och handtvätt utomhus är en annan anpassning som gjorts. Med totalt 110 deltagare behöver deltagarna delas upp och spridas ut, både tidsmässigt och över en större yta.

- Vi har förlängt fotbollsskolan till 6 dagar och gjort för- och eftermiddagsgrupper. Vi har också delat upp barnen i mindre grupper med 10-20 personer per grupp. Grupperna är utspridda på en yta som är stor som fem fotbollsplaner, så de behöver inte vara speciellt nära varandra, förklarar Patrik Nilsson.

Du och din idrottsförening kan också idrottspeppa!

Ta en bild eller spela in ett filmklipp från ett träningspass där ni visar hur ni i föreningen håller igång verksamheten utifrån de riktlinjer som finns kring coronaviruset. Lägg upp det på er Facebook-sida eller Instagram-profil med taggen @rfsisunorrbotten och hashtaggen #idrottspepp.