Hem / Egna nyheter / Snowboardåkaren Ruben Rosenfors fick MAX-stipendiet

Snowboardåkaren Ruben Rosenfors fick MAX-stipendiet

Ruben Rosenfors, snowboardåkare från Kiruna fick under förmiddagen motta prischecken på 100 000 kronor. Med ett läkarbesök som svepskäl lurades Ruben till prisutdelningen.

Årets stipendietagare Ruben Rosenfors är 17 år, snowboardåkare i Big air och Slopestyle, från Kiruna. Han tävlar för Riksgränsens snowboard- och skidklubb och är nu också uttagen i utvecklingslandslaget. Närmast på programmet för Ruben är junior-VM i Leysin, Schweiz som körs mellan den 7:e och 13: mars.

Stipendiet får han med motiveringen:

"Ruben Rosenfors är snowboardåkaren från Kiruna som driven av en stark vilja och ambition drömmer om att nå världselitnivå, världscuptävlingar, X-games och OS. Trots pågående Corona-pandemi har Ruben tränat och tävlat med utvecklingslandslaget och deltagit i två Europacup-tävlingar. Vi hoppas att detta stipenduim blir en sporre att fortsätta utvecklas"

MAX idrottsstipendium inriktar sig specifikt på lovande idrottsutövare som är fyllda 14 men inte 18 år. Stipendiet ska fungera som en sporre och uppmuntra unga idrottsutövare att hålla sina drömmar vid liv. MAX idrottsstipendium delades i år ut för 37:e gången. 

Läs mer om stipendier som går att ansöka om hos RF-SISU Norrbotten