Hem / Egna nyheter / Ny på jobbet: Välkommen Krister Andersson

Ny på jobbet: Välkommen Krister Andersson

Krister Andersson har anställts som idrottskonsulent med fokus på Östra Norrbotten. Han kommer framförallt att stötta idrottsföreningar i Pajala, Haparanda och Överkalix.

I Pajala, Överkalix och Haparanda idrottar långt färre barn än riksgenomsnittet. Här bor många nyanlända med utländsk bakgrund. Därför gör nu RF-SISU Norrbotten en satsning på att stärka idrottsföreningarna i området, för att på så sätt möjliggöra att fler kommuninnevånare ska kunna, vilja och våga idrotta. Alla ska välkomnas till idrotten oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Inkluderingstanken går som en röd tråd genom satsningen.

Krister Andersson är den som har fått ansvaret att driva satsningen framåt i östra Norrbotten. Han är född och uppvuxen i Överkalix. En stor del av vuxenlivet har han bott i Luleå, men kärleken förde honom tillbaka till födelseorten för några år sedan. Där har han arbetat som matte/no- och idrottslärare.

Idrotten har alltid haft en central roll i Kristers liv. Som ung testade han på många olika idrotter, men fotboll är det som har legat honom varmast om hjärtat. Han har spelat med Notvikens IK i division 2, ända tills han 27 år gammal bestämde sig i för att varva ned och fortsätta i lägre divisioner för att ha mer tid över för sina barn. Sin sista seniormatch gjorde han i 40-årsåldern, i hemmaklubben Överkalix IF.

Krister Andersson menar att fysisk aktivitet är viktigt. Alla ska nämligen bära sin egen kropp hela livet. Idrotten bygger broar mellan människor och skapar fantastiska möten.

- Vi behöver vända trenden och öka aktivitetsgraden i östra Norrbotten. Barns fysiska status blir allt sämre, säger Krister.

- Jag gillar att busa med barn och brinner för att ge barnen möjlighet att uppleva den glädje och gemenskap som idrotten ger. De ska känna att de har en kropp som fungerar.

Kontaktuppgifter till Krister Andersson.