Hem / Egna nyheter / Ny på jobbet: Välkommen Elenor Larsson

Ny på jobbet: Välkommen Elenor Larsson

Elenor Larsson ska främst arbeta med kursadministration och det idrottsövergripande kursutbud som vi erbjuder idrotten i länet.

Elenor Larsson är ny i RF-SISU Norrbottens team, men idrottsrörelsen känner hon sedan länge. Hon har tidigare arbetat på Norrbottens Parasportförbund och Bingolotto. Närmast kommer hon från Norrbottens Handbollsförbund där hon jobbade i fem år med administrativa uppgifter.

På RF-SISU Norrbotten kommer Elenor att arbeta med att samordna och administrera det idrottsövergripande kursutbudet, i samverkan med kollegan Åsa Christensen, som idag ansvarar för utveckling av kursverksamheten.

Medfödd hörselnedsättning

Elenor har en medfödd hörselnedsättning. Tack vare hjälpmedel och öppenhet om funktionsnedsättningen fungerar tillvaron bra.

- Jag skäms inte över min hörselnedsättning. Jag är duktig på att läsa på läppar, använder hjälpmedel och säger ofta till om jag har svårt att uppfatta det som sägs, säger Elenor.

Elenor passar på att ge några praktiska tips som underlättar kontakten med henne.

- Hjälp mig genom att prata tydligt, men du behöver inte höja rösten. Prata i normal samtalston. Tänk på att inte hålla händerna för munnen och utomhus får du gärna ställa dig så att du inte har solen i ryggen. Motljuset gör det svårt för mig att läsa på läpparna.

Vid möten och vid telefonkontakter har hon god hjälp av sina hörhjälpmedel. Hon har ett headset för mobilen och datorn, en mikrofon som hon kan förse föreläsare med och en annan mikrofon som hon använder för att fånga upp allt som sägs i ett mötesrum.

Stort idrottsintresse

Idrott har alltid funnits i Elenors liv. Som barn spontanidrottade hon på egen hand. Hon gillade att lattja med fotbollen och hockeypucken, spelade tennis och åkte skidor. Det var först när hon som 15-åring flyttade med familjen från Älvsbyn till Auktsjaur i Arvidsjaurs kommun som hon hittade in i en idrottsförening. En stor del av hennes klass spelade volleyboll och det var ett sätt att lära känna nya människor och komma in i gänget. Senare i livet resulterade en flytt till Luleå att hon började spela innebandy med Notvikens IBF i division 2. Hon har också varit ledare i Bergnäsets AIK för ett pojklag i innebandy.

Spännande utmaning

Elenor ser fram emot arbetet på RF-SISU Norrbotten och tycker att det ska bli spännande att arbeta i en större organisation än hon gjort tidigare.

- Det är en ny utmaning för mig att jobba mot alla idrotter i Norrbotten. Det ska bli kul och utvecklande, säger Elenor och fyrar av ett leende som man bara kan bli glad av.

Kontaktuppgifter Elenor Larsson.