Hem / Egna nyheter / Nya Idrottens hus i Luleå är nu invigt

Nya Idrottens hus i Luleå är nu invigt

Med pompa och ståt invigdes nya Idrottens Hus på Bergnäset i Luleå den 5 april. Förutom mingel och god mat bjöds det på fina samtal med idrotten i fokus.
Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna samt Leif Nordström, ordförande i RF-SISU Norrbotten klippte bandet och förklarade Idrottens Hus som invigt.
 
- Äntligen har vi kunnat inviga Idrottens Hus! Så fantastiskt kul att få träffas igen i våra nya fina lokaler. En dag som denna blir det tydligt vad vi har saknat under coronapandemin och hur viktigt det är med sociala sammanhang säger Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef på RF-SISU Norrbotten.
 
På Idrottens Hus i Luleå finns idag totalt 15 idrottsföreningar och förbund samlade förutom RF-SISU Norrbotten.
 
Innan invigningen samlades representanter från flera kommuner i Norrbotten, Region Norrbotten, Landshövdingen och Norrbottens Kommuner för att samtala om idrottens utmaningar och möjligheter. I samtalen lyftes Coronapandemins påverkan på idrotten samt tillgången till idrottsanläggningar och idrottsytor – båda med framtiden i fokus. Dagen avslutades med samtal mellan representanter från Specialidrottsdistriktsförbunden i Norrbotten och Björn Eriksson.
 
- Jag är glad över de prestigelösa och konstruktiva samtal som vi har haft idag. Det är tydligt att idrotten berör och är viktig för många aktörer. I samtalen konstaterades att samverkan och ett långsiktigt stöd till idrottsrörelsen från kommuner och Region Norrbotten behövs för att stärka idrotten i Norrbotten. Tillsammans är vi starka säger Leif Nordström, ordförande RF-SISU Norrbotten.