Hem / Egna nyheter / Mångsidig orienteringsstjärna Region Norrbottens idrottsstipendiat

Mångsidig orienteringsstjärna Region Norrbottens idrottsstipendiat

Orienteraren Hanna Lundberg utsågs nyligen till Region Norrbottens idrottsstipendiat 2021. Stipendiet är på på 50 000 kr.

Varje år delar Region Norrbotten ut ett idrottsstipendim. Årets Idrottsstipendium på 50 000 kronor går till en idrottare som gjort exceptionellt bra resultat inom flera idrotter. Att redan som junior etablera sig i den yttersta världseliten i orientering är väldigt sällsynt, i en sport där erfarenhet väger tungt. Under 2021 har Hanna Lundberg verkligen bevisat att hon tillhör den absoluta världstoppen i orientering.

– Det känns jätteroligt att norrbottningarna tror på mig, säger hon.

Även om orientering är hennes huvudidrott fortsätter hon att tävla och prestera också inom längdskidåkning och skidorientering. Hanna är med detta facit en av Norrbottens största unga idrottsstjärnor.

– Jag drömmer om att komma med i truppen till nästa orienterings-VM, och jag tror på mig själv och mina chanser att ta mig dit. Med tanke på det betyder så klart den här utmärkelsen väldigt mycket. Det är små marginaler som gör skillnaden och tack vare de här pengarna så får jag ännu bättre förutsättningar att prestera. Det kan faktiskt vara avgörande, säger Hanna Lundberg.

Motiveringen lyder:
Hanna Lundberg är en idrottare långt utöver det vanliga som har gjort exceptionellt bra resultat inom flera idrotter. Att redan som junior etablera sig i den yttersta världseliten i orientering är väldigt sällsynt, detta är en sport där erfarenhet väger tungt. Under 2021 har hon verkligen bevisat att hon tillhör den absoluta världstoppen i orientering. Även om orientering är hennes huvudidrott fortsätter hon att tävla och prestera också inom längdskidåkning och skidorientering. Hanna är med detta facit en av Norrbottens största unga idrottsstjärnor. Med sina framgångar och sitt ödmjuka sätt är hon en fantastisk förebild för länets övriga idrottare.

Läs om stipendier som går att söka via RF-SISU Norrbotten.