Hem / Egna nyheter / Digitala årsmöten i föreningen - vi hjälper er igång

Digitalt årsmöte en möjlighet i coronatider

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att föreningars årsmöten så långt det är möjligt skjuts upp eller genomförs digitalt. RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter är redo att guida din förening till ett demokratiskt, digitalt årsmöte.

Många föreningar brottas just nu med frågan om hur föreningens årsstämma ska kunna genomföras. Valet står mellan att skjuta upp eller genomföra mötet digitalt, något som många kan känna sig osäkra inför.

RF-SISU Norrbottens idrottskonsulenter kan tipsa om digitala verktyg och vad föreningens ska tänka på för att mötet ska bli demokratiskt godtagbart. Det innbär att alla röstberättigade ska ges möjlighet att delta i realtid, ha möjlighet att yttra sig samt lämna förslag och på ett godtagbart sätt ange sin röst i beslutsfrågor.

- Att genomföra ett digitalt årsmöte behöver inte vara så komplicerat. Med bra förberedelser och tydliga instruktioner till deltagarna brukar det fungera jättebra. Det är ett fint tillfälle att prova nya arbetssätt inom föreningen och förhoppningsvis ska fler upptäcka hur bra digital teknik kan vara att för att underlätta föreningens arbete, säger Stina Klasson, idrottskonsulent på RF-SISU Norrbotten.

Kontakta våra idrottskonsulenter för tips om hur du genomför ett digitalt årsmöte

Mer om:Verktyg för digitala möten  Checklista för digitala möten