Hem / Egna nyheter / Äntligen! Vad har du saknat mest?

Äntligen! Vad har du saknat mest?

Äntligen! Nu drar idrottsrörelsen i gång för fullt och varje dag tar vi steg mot en mer normal vardag. Distriktsidrottschef Katarina Halvardsson skriver om saknad och längtan och om att vi trots allt måste fortsätta vara ansvarsfulla ett tag till.

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla, hålla avstånd och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när Sverige den 29 september går till steg 4 och en rad restriktioner som påverkar idrotten försvinner.

Under lång tid har vi inte kunnat träffas och idrotta som vanligt. Jag märker att jag har längtat efter saker som jag kanske inte trodde att jag skulle sakna. Men jag saknar att få städa ihop efter hamburgerförsäljningen på årets marknad tillsammans med mina fina klubbkamrater. Jag saknar kaffet och mazarinen på läktaren, fysiska styrelsemöten, ledarutbildningar och personliga möten med Norrbottens alla idrottsföreningar. Men allra mest saknar jag att få stiga upp i ottan en lördagsmorgon, lasta hästarna och åka med som hjälpreda till en tävling.

Jag tänker också på alla aktiva idrottsutövare som har haft ett kämpigt år. Jag saknar att se glädjen i deras ögon, gemenskapen i föreningens aktiviteter, high fives efter en bra prestation, spänningen och nervositeten inför tävlingar och matcher.

Jag längtar att få uppleva allt det där igen. Nu startar vi om idrottsrörelsen tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat.

Dela gärna med dig du också. Vad har du saknat mest – i din idrott?    #vadhardusaknatmest

Katarina Halvardsson
Distriktsidrottschef RF-SISU Norrbotten

 

Tips till Norrbottens idrottsföreningar:

Så kan ni lägga upp en plan för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen.


Den 29 september försvinner en rad restriktioner - men några blir kvar

Den 29 september 2021 tas maxantal för deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort. Därmed kommer inga begränsningar finnas kvar vad gäller antal åskådare eller utövare inom idrotten. Kvar finns dock ett fåtal särskilda villkor för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt för sport- och badanläggningar.

Mer om pandemilagen på rf.se

Den 29 september 2021 tas också  Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 bort. Istället har Folkhälsomyndigheten beslutat om allmänna råd till ovaccinerade vuxna.

Mer om föreskrifter och allmänna råd på rf.se

Mer information hittar du på Riksidrottsförbundets infosida om corona och idrottsrörelsen.