Hem / Bidrag och stöd / Projektstöd IF / Utvecklingsstöd Idrott för äldre

Utvecklingsstöd Idrott för äldre

Halland är ett av sex pilotdistrikt som får ta del av regeringens satsning mot Idrott för äldre under 2020 - 2021.  
Fokus i arbetet blir att ”sänka trösklarna” för att idrottsföreningarna ska starta verksamhet också för äldre idrottsutövare.
Allt för att därigenom skapa bra förutsättningar för såväl fysisk aktivitet som social samvaro och föreningstillhörighet.
Stöd beviljas för ny verksamhet och utveckling av befintliga aktiviteter för målgruppen. Föreningen kan även söka pengar för att höja kunskapen hos ledare på organisations -och aktivitetsnivå.  

Det här kan man söka stöd för: 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat att den tvååriga satsningen ska ske inom fyra olika områden:

  • Ge äldre förutsättningar att idrotta i en förening
  • Genomföra insatser i kommuner i samverkan med seniororganisationerna
  • Kartlägga och utvärdera målgruppens verksamhet
  • Genomföra folkbildningsinsatser

De äldre finns redan i idrottsrörelsen i så gott som varenda idrott och flera av våra RF-SISU distrikt har många års av erfarenhet av att samarbeta på olika sätt med kommuner och regioner för att öka aktiviteten bland de äldre.

Om du vill veta mer om projektet och hur ni skulle kunna skapa verksamhet för just den här målgruppen. Kontakta din idrottskonsulent så hjälper vi dig vidare. 

Här kan du läsa mer om projektet: 

Goda exempel på Hallandska föreningar som redan börjat: 

Ansökningsformulär: 

Vill ni veta veta mer? Kontakta i så fall er idrottskonsulent. För att få veta vem som är just er idrottskonsulent kan du kontakta oss på 035-177400. Telefonen är bemannad 09-12 samt 13-16. Det går också bra att mejla till This is a mailto link så hjälper vi er att hitta rätt.