Hem / Vi arbetar med / Idrott i förening − hela livet

Idrott i förening − hela livet

RF-SISU Halland arbetar inom en rad olika områden. Alltid tillsammans tillsammans med föreningar och förbund. Och alltid med idrottsrörelsens utvecklingsresor, som tar sats mot visionen: "Svensk idrott − världens bästa" och "Idrottsrörelsens folkbildning - världens bästa" 

RF-SISU Halland är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation. Därmed har vi två viktiga uppdrag, ett idrottsuppdrag och ett folkbildningsuppdrag. För att få kraft i förändringsarbetet mot idrottsrörelsens mål i  Strategi 2025 behöver vi skapa förutsättningar för föreningar och förbund att göra sin förflyttning − genom folkbildningen. Här kan du läsa mer om våra verksamhetsformer och hur er förening kan arbeta genom folkbildning. 

RF-SISU Halland arbetar bland annat för:

  • Idrott för alla hela livet - en trygg idrott där alla känner sig välkomna och får utvecklas efter sina egna förutsättningar.
  • Fler och tillgängliga anläggningar och idrottsmiljöer, så att föreningslivet har någonstans att vara.
  • Ett starkt ledarskap där utbildning är ett viktigt verktyg.
  • En idrott som genomsyras av idrottsrörelsens värdegrund, fri från kriminalitet och fusk.
  • Att synliggöra att idrottsrörelsen gör Sverige starkare. Idrotten bidrar till bättre folkhälsa och regional utveckling i Halland.

Läs gärna mer om oss och vad vi står för på sidorna "Om RF-SISU Halland"

För att få till kraft förändringsarbetet mot 2025 så behöver vi arbeta för att skapa rätt förutsättningar. Det handlar om organisation, intressepolitik, samverkan och kommunikation. Det är delar som är avgörande för lyckas med genomförandet av Strategi 2025. Läs mer om vårt intressepolitiska arbete och om samverkan med oss

Vill ni veta veta mer? Kontakta i så fall er idrottskonsulent. För att få veta vem som är just er idrottskonsulent kan du kontakta oss på 035-177400. Telefonen är bemannad 09-12 samt 13-16. Det går också bra att mejla till This is a mailto link så hjälper vi er att hitta rätt.