Teater som väcker tankar

Forumteatern utökar med nya målgrupper och tar klivet från sommaren in i hösten. Ta del av en kostnadsfri aktivitet som väcker tankar och skapar goda samtal. Vi vänder oss till såväl barn som ledare och föräldrar. Årets tema: Jämställdhet för en framgångsrik idrott. 

Vad är Forumteater?

Forumteater är en typ av rollspel vars syfte är att få publiken engagerad i handlingen.
En grupp ungdomar kommer ut till din förening och spelar upp scener ur vardagliga med viktiga händelser tagna från idrottsvärlden. För att lösa situationen får publiken antingen ta över en rollkaraktär och spela med, eller komma med en muntlig lösning.

2020-års tema: Jämställdhet för en framgångsrik idrott

En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling. Det gynnar inte demokratin, rättvisan, effektiviteten och utvecklingen att premiera en grupp över en annan. Såväl forskning som människors enskilda erfarenheter talar för att jämställdhet främjar utvecklingen både för organisationer och individer. Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Riksidrottsförbundet vill att kvinnor och män ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen.

Till vem vänder sig Forumteater?

Forumteatern vänder sig till barn i åldern 7-13 år, och även till föräldrar. Föreställningen tar cirka 30 minuter och genomförs till en publik mellan 10-20 personer. Är ni fler än 20 personer delas gruppen upp i mindre grupper och spelas i flera omgångar. Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

Idrottsskolan eller lägret 

Föreställningen är ett kul avbrott i klubbens ordinarie verksamhet. Välj ett lämpligt tillfälle, exempelvis vid idrottsskolan, lägret eller varför inte i samband med en träning.

Boka en kostnadsfri föreställning till din förening. Antalet speltillfällen i varje förening är obegränsat.