Teater som väcker tankar

Sommaren 2020 är Forumteater tillbaka, en kostnadsfri aktivitet som ger mycket för barn och unga i er förening. Ytterligare information om hur er förening kan ta del av Forumteater kommer i april 2020. 

Vad är Forumteater?

Forumteater är en typ av rollspel vars syfte är att få publiken engagerad i handlingen.
En grupp ungdomar kommer ut till din förening och spelar upp scener ur vardagliga med viktiga händelser tagna från idrottsvärlden. För att lösa situationen får publiken antingen ta över en rollkaraktär och spela med, eller komma med en muntlig lösning.

2019-års tema: #minandraidrott

En bred idrottslig bakgrund, med många olika idrotter, ökar den motoriska utvecklingen och den idrottsliga förmågan, minskar skaderisken och ökar chanserna för ett barn att upptäcka en idrott att tycka om och eventuellt även nå framtida framgångar inom. 
Allt fler idrottande barn och ungdomar utsätts för stress och psykologisk överbelastning genom olämpliga orealistiska krav och förväntningar, orsakade av tränare/föräldrar eller av sig själva. Utbrändhet, ångest, depression och social isolering är vanligare bland idrottsutövare som tidigt specialiserar sig.

Till vem vänder sig Forumteater?

Forumteatern vänder sig främst till barn i åldern 7-13 år. Föreställningen tar cirka 30 minuter och genomförs till en publik mellan 10-20 personer. Är ni fler än 20 personer delas gruppen upp i mindre grupper och spelas i flera omgångar.

Idrottsskolan eller lägret 

Föreställningen är ett kul avbrott i klubbens ordinarie verksamhet. Välj ett lämpligt tillfälle, exempelvis vid idrottsskolan, lägret eller varför inte på en träning.

Boka en kostnadsfri föreställning till din förening. Antalet spelomgångar i varje förening är obegränsat.