Hem / Egna nyheter / Vilken kraft det finns i Hallands idrottsföreningar!

Vilken kraft det finns i Hallands idrottsföreningar!

Året började med skenade smittspridning av Covid-19 vilket påverkade stora delar av vårt samhälle och drabbade föreningsidrotten. Men Hallands idrottsföreningar ställde inte in – ni ställde om.

Ni visade ännu en gång på den fantastiska kraft som ni aktiva och ledare i föreningarna besitter.

I månadsskiftet februari/mars klassades Covid-19 inte längre som allmänfarlig sjukdom och våra verksamheter kunde för första gången på flera år bedrivas nästan som vanligt. På ytan var mycket sig likt, med träningar, matcher, cuper och tävlingar. Föreningarnas styrelsemöten, tränarträffar och utbildningsinsatser återgick till att ske fysiskt. Men det har också skett många förändringar, förändringar som kommer att påverka oss under lång tid framöver.

Stora utvecklingsmöjligheter för föreningar 

Föreningarna har arbetat stenhårt för att hitta tillbaka och återigen skapa engagemang och samhörighet.

RF-SISU Halland och alla våra idrottskonsulenter har fokuserat på att få föreningarna att hitta tillbaka till det folkbildningsarbete som är så viktigt för att utveckla både organisationer och föreningar.

Vi har sett fantastiska arrangemang, kickoffer och utbildningssatsningar. Många har dessutom lagt extra fokus på unga ledare för att återigen hitta sammanhållning, kraft och framåtdriv. En hel del föreningar har använt en del av de återstartspengar som idrotten fått till att skaffa material som gör det möjligt att rekrytera mer och behålla fler.

Det finns stora möjligheter att utveckla föreningarna framåt. Har ni idéerna, engagemanget och viljan? Vi finns som stöd i er föreningsutveckling.

Semesterstängt vecka 28-31

Vi vill rikta ett riktigt stort tack till alla ideella ledare och ser fram emot en höst fylld av idrott i förening där barn, unga och vuxna får chans att växa, utvecklas och skapa minnen för livet!

Vecka 28-31 håller vi semesterstängt på kansliet. Vi ses igen i augusti!

Glad sommar önskar styrelsen och personalen på RF-SISU Halland!

Susanne Erlandsson, ordförande och Sandra Hidgård, distriktsidrottschef