Hem / Egna nyheter / Utomhusanläggningar i Halland öppnar åter för organiserad idrott

Utomhusanläggningar i Halland öppnar igen

Alla kommunala träningsanläggningar i Halland har varit stängda för all form av barn- och ungdomsträning sedan strax före jul. Men nu ska de kommunala utomhusanläggningarna öppnas för organiserad träning igen.

Länets kommuner har i den så kallade Hallandslinjen beslutat sig för att öppna upp de kommunalt drivna utomhusanläggningarna.

Anledningen till öppnandet är främst att aktiviteter främjar folkhälsan och att de negativa effekterna av långvarig stängning behöver vägas mot den smittspridning detta kan innebära.

 - Vi är såklart medvetna om det fortsatt allvarliga smittläget. Men vi gör bedömningen i samråd med smittskyddsläkaren att vi kan öppna upp under förutsättningen att föreningar och utövare följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19, säger Marie Leandersson förvaltningschef på teknik- och fastighetsförvaltningen i Halmstad, i ett pressmeddelande.

Inomhusanläggningarna hålls fortfarande stängda, nytt beslut om vad som gäller för inomhusanläggningarna ska enligt HP fattas av Region Halland den 22/1 "då nationell viljeriktning och aktuellt smittskyddsläge för Halland uppdateras".

 

Läs Folkhälsomyndighetens allmänna råd och föreskrifter här: 

Ytterligare information om Coronaläget kopplat till idrotten hittar du här: