Hem / Egna nyheter / Stora omställningar präglade folkbildningsvåren 2020

Stora omställningar präglade folkbildningsvåren 2020

När RF-SISU Halland summerar utbildningsvåren 2020 står en pandemi i centrum – som fört med sig helt nya metoder, ämnen och målgrupper för utbildning och folkbildning.

Under coronapandemin har idrottshalland arbetat för att hitta nya vägar att ställa om för att slippa ställa in. RF-SISU Halland har som idrottens stödorganisation arbetat nära föreningarna med anpassningar för att möta den helt nya situation som vi alla befunnit oss i.

− Vi har genomfört riskanalyser med många föreningar för att kunna se risker på kort och lång sikt och hitta stödåtgärder. Vi har genomfört föreningsutveckling och arbetat för att stärka föreningarna och det är djupt imponerande att se hur föreningarna har hittat vägar att ställa om och utvecklas genom den här krisen, säger idrottskonsulent Katharina Nilsson och förklarar att utöver stödet från idrottskonsulenten finns det ett ekonomiskt stöd för omställning av träningsverksamhet för barn och unga.

Stöd med planering för sommar och höst? Ta kontakt med er idrottskonsulent redan i dag.

Lokalt stöd för anpassad träning

−  Jag har varit med i flera projekt där vi har kunnat stötta föreningarna i att anpassa sin träning för att slippa ställa in. Och möjligheten att söka det stödet finns fortfarande. Vi har tillfört ytterligare medel för att kunna möta behovet hos föreningarna, säger Katharina och uppmanar föreningar som vill veta mer att ta kontakt med sin idrottskonsulent:

 − Nu går vi mot en annorlunda sommar och jag tror att uppstarten för hösten kommer att bli viktig. Vi finns där för att stötta föreningen i uppstarten, fysiskt eller på distans. Så boka gärna upp en tid med er idrottskonsulent redan nu. Så ses vi på ett eller annat sätt till hösten!

Utbildningar med ny fokus

En vanlig vår genomför RF-SISU Halland utbildningar inom en lång rad områden och större som mindre mötesplatser för idrottsledare och aktiva. Genom en digital omställning kunde vi fortsätta erbjuda utbildning, i anpassad form.

− Vi har tagit upp nya ämnen och mött nya målgrupper och det är trots krisen många som har velat satsa på utbildning och det känns ju väldigt positivt. Genom våra digitala utbildningsdagar har vi kunnat erbjuda direktsända föreläsningar via Facebook och det går även att se utbildningar i efterhand på vår youtubekanal, säger Åsa Agmyr, utbildningsansvarig på RF-SISU Halland.

Här hittar du våra utbildningar!

Nu väntar en höst med nya utbildare, nya ämnen och nya mötesplatser, som kommer att genomföras efter rådande förutsättningar, lovar Åsa Agmyr:

− Jag hoppas ju såklart att vi kan ses i höst. Men vi planerar för att mötas digitalt. Klart är att vi kommer att erbjuda intressanta utbildningar inom ämnen som sponsring och ledarskap. Jag hoppas att ni vill vara med!

Hör Katharina Nilsson berätta om folkbildningsvåren

Hör Åsa Agmyr berätta om utbildningsvåren