RF-SISU Halland stärker teamet med ny ungdomskonsulent

Malkolm Karlsson har lång erfarenhet av idrott i förening. En erfarenhet han vill att fler ska få uppleva. Som ny ungdomsidrottskonsulent hos RF-SISU Halland kommer han bland annat jobba för att stärka föreningsidrotten i idrottssvaga områden.

Sidan uppdaterades: 16 november 2022

RF-SISU Halland bygger ut teamet för att ytterligare kunna stötta idrottsrörelsen i länet. Arbetsstyrkan utökas med falkenbergaren Malkolm Karlsson som ny ungdomsidrottskonsulent.

- Det ska bli så roligt att få åka ut till föreningarna och se hur de har det och hur jag kan vara behjälplig, säger han.

Fokus på idrottssvaga områden

Malkolm kommer senast från en anställning hos Halmstads kommun, som ungdomscoach på Andersberg. Där har han jobbat för att barn och unga ska ha en bra och meningsfull fritid.

Hos RF-SISU Halland kommer han bland annat arbeta med Värdefullt. Satsningen riktar sig till barn och unga och handlar om att belysa och samtala om frågor som rör beteende och värdegrund i föreningen.

En annan viktig arbetsuppgift blir att ansvara för satsningen Idrottssvaga områden som syftar till att inkludera de som i dag står utanför idrottsrörelsen.

- Jag tror att det finns många barn i de här områdena som gärna hade varit med i en förening. Om vi hade lyckats korta avståndet för dem hade det känts fantastiskt, säger Malkolm.

Stort idrottsintresse

För honom har idrott alltid varit en stor del av livet. Mest tid har Malkolm ägnat åt fotboll, som han började spela vid sex års ålder.

Idrott har också varit ämnet för en hel del studier. På John Bauergymnasiet valde Malkolm idrott och hälsa och efter studenten läste han idrottsutveckling på Katrinebergs folkhögskola och idrottsvetenskap på Högskolan i Halmstad.

Att arbeta hos RF-SISU Halland har länge funnits med i tankarna, berättar han.

- Jag har haft ett öga hit så när det dök upp ett jobb passade jag på att söka. Jag vill gärna jobba med föreningar och jag har överlag ett väldigt stort intresse för idrott.

Många fina minnen

Alla år i idrottsförening har gett många fina erfarenheter, inte minst alla vänskaper som de medfört. När Malkolm får frågan om ett minne som sticker ut lite extra dyker fotbollslagets första cup med övernattning upp.

- Det var något speciellt att få åka iväg med sina kompisar och andas fotboll tillsammans i flera dagar.

Som ungdomsidrottskonsulent kommer Malkolm Karlsson också verka för att vara ett stöd i föreningars utvecklingsarbete. En viktig nyckel för att lyckas tror han är att människorna i föreningen ska känna delaktighet.

- För att en förening ska gå bra krävs engagemang och för att få det behöver alla känna att de kan vara med och påverka.

Sidan publicerades: 24 augusti 2022