Hem / Egna nyheter / RF-SISU Halland erbjuder ledarutbildning på loven

RF-SISU Halland erbjuder ledarutbildning på loven

Nu har du chansen att förena nytta med nöje. Under årets påsklov kommer RF SISU Halland anordna en grundutbildning för tränare. Ett koncept som skapar kul sysselsättning på lovet samtidigt som fler aktiva ungdomar får chans att vara med.

- Vi tycker att det känns extra bra att kunna erbjuda den här typen av aktiviteter ett sådant här år när Corona gör att många andra meningsfulla lovaktiviteter är inställda, säger Lisa Fallhagen Idrottskonsulent på RF SISU Halland.

Utbildningen bygger på samma koncept som grundutbildning för tränare. En tränarutbildning för dig som kanske börjat bli nyfiken på ledarskap och tränarroll. Grundutbildning för tränare är inte idrottsspecifik, den vänder sig till alla oavsett idrott. Det är en utbildning som är bra att ha i botten om man senare vill gå vidare med mer idrottsspecifika tränarutbildningar.

Ledarträffar på loven

De som väljer att haka på satsningen kommer först träffas för en digital kick off redan under sportlovet. En kickoff där man försöker sätta igång tankar och funderingar kring tränarrollen och alla dess dimensioner.  Därefter blir det dels en del hemstudier tills det återigen är dags att ses vid ett par tillfällen under påsklovet.

- Vi har planerat in två tillfällen under påsklovet. Först en halvdag där vi ses digitalt och därefter ytterligare en halvdag där drömmen är att vi kan ses ute, säger Lisa Fallhagen.

Fokus på inspirerande träningsmiljö

Om kick offen är till för att väcka tankar och lära känna varandra som grupp blir det lite mer hands on under påsklovet. Då kommer man bland annat prata ledarskap och grundläggande träningslära och rörelseförståelse. Dessutom kommer en stor del av innehållet kretsa kring hur man skapar en utvecklande och inspirerande idrottsmiljö där glädje, välmående och möjligheten att utvecklas utifrån sina förutsättningar står i fokus.

- Vi ser gärna att man kommer ett helt lag, eller ett gäng kompisar. Det här är en utbildning som alla idrottsintresserade ungdomar har nytta av.

Läs mer om utbildningen och anmäl dig här: