Hem / Egna nyheter / Ökat intresse i coronatider – nu bygger Varbergs Discgolf ut

Ökat intresse i coronatider – nu bygger Varbergs Discgolf ut

Under coronapandemin passar fler på att umgås och idrotta utomhus och det märks på discgolfbanan i Håstens fritidsområde. För att trygga sina besökare bygger Varbergs Discgolf ut med ideella krafter och stöd från lokala organisationer.

Det är trångt på Håstens discgolfbana i dessa tider. Varbergs Discgolf, som driver anläggningen tillsammans med Varbergs kommun, har märkt av en stor ökning av antalet besökare.

− Vi var med på Idrottens dag i Varberg i höstas och efter det har vi startat upp verksamhet för ungdomar. Men som det har varit nu har vi ibland haft svårt att genomföra träningen med de anpassningar som krävs. Det är trångt på banan, konstaterar föreningens ordförande Daniel Jäverbo.

Läs mer om stöd för anpassad träning

Hellre än att ställa in bygger man ut. Med hjälp av stöd för anpassad träning från RF-SISU Halland, bidrag från Sparbanksstiftelsen, okej från kommunen och mängder av ideella timmar är arbetet redan igång med att förvandla niohålsbanan till 18 hål, med plats för alla som vill. ”Det krävs lite jobb, men detta är värt att satsa på”, resonerar föreningen som utan tvekan kastar in timmarna.

− På det här sättet kan vi hålla undan yta för ungdomarna när de tränar samtidigt som alla andra tryggt och säkert kan gå sin runda med de avstånd som myndigheterna rekommenderar, säger ordföranden.

Föreningen fick förslaget att börja ta betalt av besökare för att täcka kostnaden för utbyggnaden. Men det är inte aktuellt. Här är alla är välkomna och banan ska vara öppen för alla som vill även fortsättningsvis.

− Det är jätteroligt att så många söker sig till discgolfbanan och vårt mål är att alla ska få vara där och kasta, ha roligt och umgås i lagom stora grupper. Genom att bygga ut hoppas vi kunna säkra det. Discgolf är en inkluderande idrott där alla kan vara med. Man tävlar mot sig själv och över generationsgränserna, säger Daniel Jäverbo som har gott hopp om att den nya banan ska vara klar i månadsskiftet maj/juni:

− När vi jobbade härom helgen väntade vi oss en handfull medlemmar från klubben som skulle hjälpa till. Det kom 16 personer, så det går snabbt framåt. Även om det inte blir någon traditionell invigning som situationen ser ut nu hoppas vi kunna uppmärksamma det på något sätt.

Har ni frågor? Ta kontakt med er förenings idrottskonsulent