Hem / Egna nyheter / Nu startar fortsättningsutbildning för tränare i Halland

Nu startar fortsättningsutbildning för tränare i Halland

Nu startar fortsättningsutbildningen för tränare i Halland. Först ut är Kungsbacka med start 19 oktober.

Nästa steg i SISU Idrottsutbildarnas tränarutbildning är här. Fortsättningsutbildningen för tränare hjälper dig att bygga vidare på kunskaperna från tidigare utbildningar. 

− Fortsättningsutbildningen vänder sig till dig som tidigare har gått Grundutbildning för tränare. Precis som i tidigare steg varvas teori och praktik genom självstudier via webb och fysiska träffar, säger Malin Eriksson, idrottskonsulent och utbildare på RF-SISU Halland, som anordnar utbildningen.

Här kan du läsa mer om våra tränarutbildningar

 

I fortsättningsutbildningen kommer du att känna igen begrepp och perspektiv från grundutbildningen. Du  kommer exempelvis lära dig mer om hur du kan arbeta med psykisk, social, fysisk och idrottslig utveckling under träning och tävling.

Du kommer också att få fördjupade kunskaper om idé- och värderingsstyrt ledarskap och om hur du kan arbeta för att skapa en miljö där idrottarna känner att de är trygga och kan påverka sin situation under dina träningar. Dessutom ger utbildningen stöd när du ska använda dina kunskaper i praktiken.

I utbildningen ingår att du reflekterar, samtalar och gör olika uppgifter, såväl enskilt som i grupp. Syftet är att komma så nära tränarens vardag som möjligt.

− Det känns jättespännande att komma igång med utbildningen. Målet är att bygga trygghet i rollen som ledare och erbjuda nästa steg i utvecklingen av ditt ledarskap, oavsett idrott. Genom att utbildningen är så flexibel hoppas jag att vi hittar en lösning för alla som vill delta, säger Malin Eriksson.

Anmäl dig till utbildningen här