Hem / Egna nyheter / Nu är det dags att anmäla sig till vårens kurser och utbildningar

Nu är det dags att anmäla sig till vårens kurser och utbildningar

Vårens utbud av kurser och utbildningar som genomförs av RF-SISU Halland är som vanligt både omfattande och inspirerande.

Fortsättningsutbildning för tränare och Se och möt alla barn är två utbildningar som är viktiga nästan oavsett vilket ledaruppdrag man har.

Våra kurser ska ses som ett komplement till föreningarnas interna utbildningar eller som en liten knuff i rätt riktning för att komma igång med egna utbildningar, säger Åsa Agmyr, utbildningsansvarig på RF-SISU Halland.

Redan nu vill Malin Eriksson, idrottskonsulent hos RF-SISU Halland, slå ett extra slag för Fortsättningsutbildning för tränare. En utbildning som hade premiär i höstas.

- Trots att det är en omfattande utbildning som kräver en hel del arbete har de deltagare som gick utbildningen under hösten varit väldigt nöjda.

Förutom en hel del handfast kunskap i form av de senaste rönen om kost, sömn och träningslära får deltagarna fundera en hel del över saker som vad som får dem att må bra som ledare och vad som krävs för att de ska orka i längden. Dessutom fokuserar utbildningen en hel del på hur man kan arbeta för att skapa engagemang hos alltifrån hjälptränare till föräldrar.

De som inte kommit lika långt i sin tränargärning kan istället välja att gå Grundutbildning för tränare. En utbildning som precis som Fortsättningsutbildningen bygger på ny forskning och som utgår ifrån det som kallas Värderingsstyrt ledarskap.

- Här behöver man inte så mycket erfarenhet. Jag skulle säga att det är en utbildning för alla som vill ha en riktigt stabil grund eller en ny kick i sin tränarroll, säger Malin Eriksson.  

Men rena tränarutbildningar är förstås inte det enda. I kursutbudet finns också kurser som är mer specifika i sin framtoning. RF-SISU Halland erbjuder i år tre olika paket med fokus på kommunikation, kost och Idrottonline.

Alla tre paketen är väldigt flexibla och kan anpassas utifrån de behov den enskilda föreningen har. Antingen väljer man ut ett eller flera av de kurstillfällen som finns eller också skräddarsyr man en lösning där man kombinerar kurs, lärgrupper eller andra former som känns aktuella.

- Det här är utbildningspaket vi tagit fram för att hjälpa föreningarna med frågor vi tror är viktiga dels för föreningsutveckling men också för att utveckla de enskilda medlemmarna.

En annan viktig kurs vi erbjuder i år vänder sig till alla ledare som möter barn i sin träningsvardag. Se och möt alla barn – bli en inkluderande ledare heter den. Det är en utbildningskväll där du som deltagare får med dig en del konkret kunskap om vad olika NPF (neuropsykiatriska funktionshinder) står för och hur de yttrar sig. Men det är minst lika mycket en kväll där kursledaren Rebecka Erlandsson, som har lång erfarenhet av att arbeta med de här frågorna, delar med sig av konkreta tips för att skapa en träningsvardag som flyter bättre, där alla får må bra och utvecklas.

- Det här är en utbildning som egentligen är viktig för alla. Man lär man sig väldigt mycket om sig själv och hur man bemöter barn, säger Åsa Agmyr.

Men det här är förstås bara en liten, liten del av kursutbudet. RF-SISU Halland kommer också att erbjuda kurser i bland annat föreningslära och digitala årsmöten tillsammans med ett par andra distrikt kommer vi också att erbjuda kurser i skattefrågor, idrottsjuridik, sponsring och arbetsgivaransvar.

Trots att listan på möjliga kurser redan är lång finns möjlighet att inspirera och förändra utbudet.

- Vi tvingas tyvärr ställa in en del utbildningar och vi skulle därför vilja ha er hjälp. Hör av er med tips och idéer kring vilka ämnen ni skulle vilja fördjupa er i. Vi finns till för er, för föreningarnas skull.