Hem / Egna nyheter / Molly Johansson - en av årets Hallandsjuniorer

Molly Johansson - en av årets Hallandsjuniorer

En av hennes styrkor på plan är löpningen, förmågan att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle en annan. Dessutom älskar hon det hon gör. Möt en av årets Hallandsjuniorer, Molly Johansson, fotbollsspelare i Häcken.

Det var så roligt att få priset. Jag känner mig verkligen stolt och hedrad, säger hon efter att precis ha avslutat dagens andra träningspass.

Under hela vårt samtal sitter hon i bilen, på väg från Göteborg hem till Falkenberg. I morgon väntar prov i skolan. Att få ihop livet som fotbollsspelare på hög nivå med tillvaron som gymnasielev tio mil längre söderut är inte alltid helt lätt. För Molly Johanssons del har därför årets distansundervisning varit en stor fördel.

- Det låter lite konstigt kanske. Men för mig har distansundervisningen gjort det väldigt mycket lättare. I och med den har jag kunnat pussla ihop mina dagar på ett annat sätt.

Planering viktigt för att få ihop livet

Men distansundervisning eller ej. Att få ihop livets alla delar är lite av ett konststycke. I alla fall om man ska hinna med skola, kompisar och sisådär 7-8 träningspass och ett matchtillfälle i veckan.

- Det gäller att planera. Men det går eftersom jag tycker att det är så kul, säger Molly Johansson.

Och just det där med kul verkar vara ledordet för hela hennes idrottsgärning. Hon berättar att hon höll på med, som hon själv uttrycker det, alla möjliga idrotter som liten. När hon blev lite större riktade hon in sig på fotboll och friidrott. Men efter att ha slitit med idrotterna under ett antal år var det till sist ändå fotbollen som drog det längsta strået.

- Jag tycker att det är kul. Träningarna är roliga och det händer så mycket. Varje situation och varje spelare är unik och det är nästan aldrig två situationer som är exakt likadana, det gör det väldigt kul, säger Molly Johansson.

Schyssta kompisar avgjorde

Hennes resa mot toppen började i Skrea IF. Via en kompis från friidrotten gästspelade hon med Landvetter under Gothia Cup. En turnering som gav mersmak och när hon väl börjat träna med laget trivdes hon så bra att hon valde att stanna.

- Alla var väldigt schyssta och träningarna var roliga. Dessutom fick jag en annan roll. Tidigare var jag mittback, men här fick jag spela 10:a eller innermittfältare, det trivdes jag med.

Förmodligen var det också en position som passade henne. Det skulle nämligen inte dröja länge innan ett av Sveriges riktiga storlag knackade på dörren.

- En dag hade tränaren i Kopparbergs FC sett henne på match och efter det ringde hon och frågade om hon inte ville börja spela med dem.

Hon bytte återigen klubbadress, allt för att lära sig mer och fortsätta sin utvecklingsresa. Just nu ingår hon i a-truppen, men om hon inte skulle få tillräckligt med speltid har hon chans att också spela matcher med F-19.

- Jag har världens bästa träningar och får spela matcher mot bra motstånd. Det är perfekt.

Men tro inte att hon är nöjd för det.

- Mitt mål för i år är att få göra allsvensk debut.

Molly drömmer om att fortsätta utvecklas

Men drömmarna stannar inte där. Molly Johansson vill fortsätta utvecklas. Hon pratar inte landslag, OS och VM hon pratar istället om att utvecklas, om att hitta sin fulla potential som spelare. Och då kanske en annan dröm slår in.

-Om 5 år, då hoppas jag att jag spelar i Manchester United. Jag gillar engelska ligan. Jag tror att den skulle passa mig, säger hon.

Läs mer om alla stipendiater här: