Hem / Egna nyheter / Mingel och frågestund under välbesökt föreningsforum

Mingel och frågestund under välbesökt föreningsforum

Det blev ett välbesökt evenemang när RF-SISU Halland och Halmstads kommun bjöd in till föreningsforum. På dagordningen stod mingel, panelsamtal och frågestund.

Efter två års coronapaus kunde idrotten i Halmstad återigen mötas under ett fysiskt föreningsforum. Föreningar från hela kommunen var inbjudna för att mingla med varandra och ställa frågor till representanter från Halmstads kommun och RF-SISU Halland.

Några av föreningsmänniskorna på plats var Lars Harila från Innebandyklubben Oskarström och Anders Stålberg från Halmstad innebandyklubb.

- Det är viktigt att vi är med vid sådana här tillfällen för att representera vår lilla sport och bevaka våra frågor. Syns man inte finns man inte, säger Anders Stålberg.

De uppskattar att få träffas över föreningsgränser. Inte minst efter två år med pandemi.

- Det är intressant att höra hur andra har det. Nu har man dessutom väntat på att få ses igen., säger Lars Harila.

Många föreningar tog tillfället i akt att ställa frågor till morgonens panel. Denna bestod av teknik- och fritidsnämndens ordförande Håkan Björklund (C), Marie Leandersson, chef för teknik- och fastighetsförvaltningen, Susanne Erlandsson, ordförande RF-SISU Halland, och Sandra Hidgård, distriktsidrottschef RF-SISU Halland.

Frågorna handlade om alltifrån barnkonventionen och jämställdhet till Ledarguiden som föreningar kan använda i sitt värdegrundsarbete.  

En hel del frågor kom även att beröra idrottsanläggningar och idrottsmiljöer. Susanne Erlandsson förklarade att det är en prioriterad fråga som RF-SISU Halland och de andra RF-SISU-distrikten kommer att lyfta i valrörelsen.

- Idrottsmiljöer är avgörande för att människor ska kunna hålla på med idrott. Det är inte minst viktigt nu efter pandemin att vi främjar fysisk aktivitet, sade hon.

Sandra Hidgård tipsade föreningarna om att använda RF-SISU Halland som ett stöd när det gäller anläggnings- och andra utvecklingsfrågor.

- I vår har vi också en temakväll om föreningsägda anläggningar, berättade hon.

RF-SISU Halland och Halmstads kommun har fler evenemang för föreningar på gång. 18 maj bjuder vi in till en bidragskväll som bland annat kommer att handla om återstartsstöd för föreningar som drabbats hårt under pandemin.