Hem / Egna nyheter / Massvis av spännande kurser att söka i höst

Många spännande kurser och utbildningar att söka i höst

Just nu står sommaren för dörren och vi längtar alla efter sol, värme och lite välförtjänt ledighet. Men när grillen gått varm och vi fått hoppa i plurret ett gäng gånger, då väntar en spännande höst.

Åsa Agmyr och Malin Eriksson har satt ihop ett inspirerande kurs – och utbildningsprogram inför hösten.

- Hösten är ju för många en tid för nystart och vad kan väl passa bättre än att då också passa på att lära sig något nytt, säger Åsa Agmyr, kursansvarig idrottskonsulent.

Låt dig inspireras på lunchen

En av höstens nyheter är att RF-SISU Halland satsar på att hålla ett gäng inspirationsföreläsningar vid lunchtid. Allt för att skapa möjlighet för fler att ta del av vårt utbud.

- Dels kan det vara roligt och inspirerande att lära sig något nytt under lunchen, dels är det allt fler som arbetar på kvällar och helger och då kan det här bli ett sätt för alla dem att också kunna ta del av vårt utbud.

Några av de ämnen som kommer att diskuteras under höstens lunchföreläsningar är träningslära, motivation och värdskap.

För att skapa mervärde och öka möjligheterna till dialog trots det lite kortare formatet kommer lunchföreläsningarna ligga på måndagar på fredagen i samma vecka kommer vi sedan att bjuda in till ett seminarium där alla som tagit del av materialet under veckan får chans att ställa frågor och reflektera tillsammans kring det ämne som diskuterats.

Mycket att lära inom många olika områden

Men lunchföreläsningarna är förstås inte det enda. Vi kommer också att erbjuda både grund – och fortsättningsutbildning för tränare, det blir utbildningar i värdebaserat ledarskap via Futebal da Forca och arbetar man med barn som får idrott på recept kommer det också att finnas utbildningar. Dessutom erbjuder vi en utbildning i tre delar kring träningslära, en utbildning som kommer att fokusera på styrka, balans och hur man med hjälp av enkla testmetoder kan få koll på sina träningsadepters utveckling och progression.

- Det här är en utbildning som är användbar oavsett inom vilken idrott man är verksam som tränare, säger Åsa Agmyr.

Även om idrott och olika former av utveckling inom det idrottsliga området är kärnan inom idrotten så krävs ett välsmort föreningsmaskineri för att verksamheten ska flyta och fungera.  För att lyckas skapa just det krävs att man har koll på vad en förening är och hur den fungerar.

- Vi erbjuder en kurs i föreningslära, föreningsekonomig, hur föreningsdemokrati fungerar och vilket ansvar man har som styrelse.

Men väl fungerande föreningar kräver också en levande värdegrund, kunskapslyft som alla ledare får ta del av och massvis av goda samtal och i det arbetet är lärgruppsledarna nyckeln.

Utbildning för lärgruppsledare - ett vinnande koncept

Redan under våren provade vi därför att erbjuda utbildningar för alla lärgruppsledare inom idrotten. Ett koncept som föll så väl ut att vi bestämt oss för att fortsätta till hösten.

- Alla våra lärgruppsledare gör ett otroligt viktigt jobb för att utveckla våra föreningar och skapa goda samtal inom idrotten. Därför vill vi gärna satsa på den gruppen. Och de utbildningskvällar vi hade i våras var väldigt uppskattade, nu hoppas vi att höstens kvällar blir lika inspirerande, säger Åsa Agmyr.

Här kan du anmäla dig till alla våra kurser och utbildningar:

Kontakta din idrottskonsulent här: