Hem / Egna nyheter / Laxen laddar inför SM-veckan

SK Laxen laddar inför SM-veckan

Förberedelserna inför SM-veckan pågår för fullt hos Simklubben Laxen. Hela föreningen är engagerad i evenemanget som ska locka tusentals besökare till Brottet i sommar.

 Den 26-30 juni hålls JSM/SM och para-SM hålls i Halmstad. Förberedelserna är i full gång och det krävs att alla i föreningen hjälps åt. 800 arbetspass för volontärerna, mat för 500 personer varje dag, tusentals besökare och en riktig idrottsfest – det är vad som väntar i sommar.

− Det här är det största evenemanget jag har varit med om att planera, säger Jens Antlöv, tränare och tillsammans med Stefan Adlerborn ansvarig för att organisera sommarens tävlingar på Brottet.


Jens Antlöv håller i träningar och planeringen inför SM-veckan.

Han har god hjälp av såväl unga som äldre simmare i föreningen.

− Vi hjälps åt och alla behövs. Hos ungdomarna finns det en superenergi och jättestort intresse och det måste vi ta vara på, bjuda in och göra dem delaktiga, säger han.

Denna eftermiddag tränar en grupp med killar och tjejer i tolvårsåldern på Halmstad Arena. Alla ska vara funktionärer under tävlingarna i sommar. Hela gänget var också anmälda till helgens kickoff där över 200 ledare, simmare, föräldrar och Laxen-supportrar hade en heldag med föreläsningar, pepp och planering inför SM-veckan. Vi får en pratstund med två av ungdomarna, som verkligen längtar till sommarens idrottsfest på Brottet, där de hoppas få heja fram klubbkamrater bland de tävlande.

−  Det känns som en dröm att få vara med under tävlingarna. Det ska bli en jätterolig upplevelse, säger Stella Brofelth som hoppas på att få se sin stora idol Sarah Sjöström i verkligheten.

Anton Ekstrand har tränat simning i fem år. Han var inte med sist det begav sig i Halmstad och ser fram emot sommarens evenemang.

− Det ska bli kul att se alla duktiga simmare. Jag tror att man kan lära sig mycket av det, säger han.


Full fart framåt. Laxens unga simmare är laddade inför SM-veckan och att vara värdar på Brottet.

Kickoffen genomfördes i samverkan med RF-SISU Halland och programmet innehöll något för alla. Johan Fallby föreläste om rollen som idrottsförälder och det hölls också ett pass kring Barnkonventionen och hur föreningen arbetar i enlighet med den. Det är fortsättningen på ett redan påbörjat värdegrundsarbete där barnen och ungdomarna är självskrivna deltagare.

− En gemensam värdegrund med fina dokument är ingenting värt om inte alla känner till och lever efter den. Vi ska ta upp huvuddragen i Barnkonventionen och prata om vad de innebär för oss och hitta en modell för delaktighet enligt Laxen, säger Jens Antlöv.

Katharina Nilsson är föreningens idrottskonsulent. Hon deltog på kickoffen och har varit föreningens stöd i att planera föreläsningen med Johan Fallby.

− Laxen arbetar med folkbildning i samverkan med oss. När de började planera sin kickoff tog de hjälp av mig och det känns jättekul. Vi har ett stort antal föreläsare inom olika ämnen knutna till oss och vi är gärna med och planerar utbildningsinsatser av alla de slag, säger Katharina.


Det blev en välbesökt kickoff på Furulundsskolan i helgen.

SM veckan i Halmstad

SM-veckan sommar genomförs den 24-30 juni i Halmstad. 37 idrotter deltar och tävlingarna hålls runtom i staden. Navet för SM-veckan är i city med ett aktivitetsstråk från Stora Torg till provapå-område vid Österskans.

Här kan ni läsa mer om SM-veckan