Hem / Egna nyheter / Inkluderande ledarskap och idrottsskola i Hylte i mars

Inkluderande ledarskap och idrottsskola i Hylte i mars

Det är mycket på gång för idrotten i Hylte i mars. En temakväll om inkluderande ledarskap, presentation av föreningsundersökningen och möjlighet att vara med och genomföra aktiviteter i den stundande idrottsskolan för äldre som drar igång i vår.

Temakväll − Idrott för äldre

Kvällen vänder sig till idrottsföreningar som har eller vill starta upp verksamhet för målgruppen äldre. Vi kommer även att prata om satsningen Idrottsskola 60 plus som arrangeras i Hylte kommun

under våren.Vi rekommenderar, dock inget krav, att
ni är minst 3 personer från varje
förening. 

Här hittar du anmälan

Var: Skafferiet, Hyltebruk
När: 10 mars
Schema: 18.00 – 20.00 (fika från 17.30)

 

Temakväll − Inkluderande ledarskap

Utbildningen hålls av RF-SISU Hallands idrottskonsulenter och du kommer att få mer kunskap
och verktyg till hur du möter idrottare med bland annat neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Temakvällen innehåller samtal och erfarenhetsutbyte, en kortare föreläsning och det webbaserade utbildningsmaterialet Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF som RF-SISU har tagit fram i samarbete med Riksförbundet Attention. Vi kommer även att utgå från utbildningsmaterialet Barnkonventionen och föreningsidrotten.

Här hittar du anmälan

Var: Hörsalen, Hyltebruk.
När: 18:e mars 
Schema: 18.00 – 20.00 (fika från 17.30)

 

Hur mår föreningarna i Hylte?

Samtliga föreningar bjuds in till en föreningsträff där vi bland annat kommer att presentera resultatet av utredningen ”Hur mår föreningarna i Hylte kommun?”. Under 2019 genomfördes utredningen där sammanlagt 70 föreningar medverkade. Efter presentationen av utredningen kommer det att finnas möjlighet till att ställa frågor. Christer Grähs som är kontorschef för Kultur- och folkhälsokontoret kommer att finnas på plats för att hjälpa till att besvara eventuella frågor.


Var: Forum, Hyltebruk. Opalen
När: 3:e mars 
Schema: 17.30 – 18.00: Mingel, under den här tiden finns även fikat uppdukat
18.00 – 19.30: Allmän information och föreningsutredning
19.30 – 20.00: RF – SISU