Hem / Egna nyheter / Idrottshalland laddar för aktiv sommar med anpassning

Idrottshalland laddar för aktiv sommar med anpassning

RF-SISU Hallands kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga genomförs under anpassade former i år. 90 unga feriearbetare laddar just nu för att möta barn i hela länet. Och det märks att många vill satsa på en aktiv hemester.

Varje år genomförs kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga i Halland, tillsammans med kommuner och lokala idrottsföreningar. I år genomförs sarsningarrna med anpassning utifrån myndigheternas riktlinjer, för att hindra smittspridning. Målet har varit att ställa om, inte ställa in.

− Det känns särskilt viktigt att kunna erbjuda Sportsommar och Forumteater i år. Vi ser att det finns ett intresse av att delta och det känns jättebra att kunna möta det tillsammans med idrottsföreningarna, säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef i Halland.

Sportsommar får Halland i rörelse

Sportsommar är ett kostnadsfritt dagläger som genomförs i samverkan med kommunerna i Falkenberg, Varberg, Laholm, Kungsbacka och Hylte. Konceptet riktar sig till barn i mellanstadieåldern, som får testa olika idrotter. Ett 80-tal unga sommarjobbare engageras som ledare ute i kommunerna och lokala föreningar är med och visar upp sin verksamhet.

− Läget har ju känts väldigt osäkert under våren men genom att vi kan ha mindre grupper och vara utomhus kan vi anpassa oss på ett säkert sätt efter myndigheternas riktlinjer, och det är högt tryck på anmälan. Jag tror att många, särskilt i dessa tider, ser ett värde i att hitta roliga aktiviteter för barnen på hemmaplan, utan att det behöver kosta så mycket, säger Lisa Fallhagen, idrottskonsulent på RF-SISU Halland med ansvar för Sportsommar.

Här kan du läsa mer om Sportsommar

Forumteater väcker tankar om värdegrund

Medan Sportsommar hålls på idrottsplatser runt om i länet kommer Forumteater ut till barnen i deras föreningar och på deras sommarläger för att inspirera till samtal om värdegrund, i år med fokus på jämställdhet. Gruppen av unga feriearbetare förbereder sig för att erbjuda extra mycket teater i sommar.

− Vi vill nå så många som möjligt och öppnar upp för att ta emot anmälningar hela sommaren, även utanför de veckor som vi vanligtvis avsätter för teatern. Det känns jättekul i år. Vi har en stor kompetens i gruppen och vi märker att föreningarna planerar för att hålla igång. De erbjuder idrottsskolor som en värdefull sommaraktivitet och vi vill såklart matcha dem genom att vara flexibla och finnas med i deras olika sammanhang, säger Emelie Elfsberg, projektledare för Värdefullt som anordnar Forumteater.

Här kan du läsa mer om Forumteater