Hem / Egna nyheter / Idrottsforum 2022 fokuserar på den moderna föreningen

Idrottsforum 2022 fokuserar på den moderna föreningen

Tiderna är spikade och innehållet bestämt! Nu öppnar vi anmälan till Idrottsforum 2022 – mötesplatsen där idrotten i Halland samlas för spännande föreläsningar och intressanta samtal.

Ungas tankar och intressen, idrott för 65-plussare, barn- och ungdomsdelaktighet och hållbarhetsarbete i förening. Det är några exempel ur programmet för Idrottsforum 2022 som nu finns att ladda ned.

Mötesplats för idrotten 

Idrottsforum är en mötesplats där idrotten i Halland samlas kring aktuella ämnen. I år fokuserar innehållet på "Den moderna föreningen engagerar" en av idrottens utvecklingsresor mot målen i Strategi 2025 (läs mer längre ned i texten). 

Programmet spänner över en rad olika ämnen och du får själv plocka ut de delar som du är mest intresserad av. 

Anmälan öppen 

Idrottsforum 2022 äger rum på Varbergs stadshotell 18-19 november. Anmälan är öppen till och med 6 november. Klicka dig vidare till anmälningssidan och säkra din plats i dag!

Gå till anmälan för Idrottsforum 2022

Målgruppen är hallänningar i alla åldrar som är engagerade eller aktiva i en idrottsförening. Hjälp oss gärna att sprida ordet bland aktiva, ledare, styrelser, föräldrar, unga, seniorer – ja, alla du kan komma på.

Den moderna föreningen engagerar

Inom idrottsrörelsen pågår ett omfattande förändringsarbete. Vi kallar det Strategi 2025. Förändringsarbetet ska framför allt leda till att fler ska vilja och kunna idrotta i förening hela livet.

För att nå målen i Strategi 2025 har vi beslutat om fem utvecklinsgresor. En av resorna heter Den moderna föreningen engagerar och strävar mot följande läge 2025: 

2025 har vi en stark och levande idrottsrörelse som tar vara på människors engagemang och inspirerar till delaktighet. Medlemskapet är moderniserat. Det är enkelt och välkomnande att engagera sig oavsett bakgrund, ålder, kön eller andra förutsättningar. Föreningar bildas och utvecklas med verksamhet i linje med idrottsrörelsens gemensamma mål samt den idrottsspecifika identiteten.

Människor vill engagera sig och är stolta över att vara en del av sin förening och av idrottsrörelsen. Föreningen har antagit nya former där grunden är människors vilja att vara med och bidra. Föreningens möten hålls i såväl gamla som nya forum och verksamheten kännetecknas av glädje, gemenskap och öppenhet.