Hem / Egna nyheter / Hon sprider dansglädje varje dag - nu är hon Guldklubbens stipendiat 2020

Hon sprider dansglädje varje dag - nu är hon Guldklubbens stipendiat 2020

Dans är något av det absolut bästa Alice Risberg vet. Hon pluggar dans i skolan, hon dansar själv och hon ägnar massvis av tid åt att dansa själv.

- Dansen är en fristad för mig. Det är ett sätt att uttrycka sig och så tycker jag att det är kul att utmana mig, säger Alice Risberg.

Hon tränarsjälv ett antal dansklasser i veckan, det samtidigt som hon är tränare i inte mindre än fem olika gruppe. Men trots att det krävs tid både i danslokalen och före tycker hon inte att det är något större problem att få tiden att räcka till.

- Dansklubben blir som ett andra hem. Jag trivs väldigt bra med alla deltagarna och de andra ledarna. Vi blir lite som en familj.

Dans är det bästa hon vet

Men inte bara det. Dessutom älskar hon allt som har med dans att göra. Och hon gillar att utmana både kropp och knopp genom att få till de olika dansernas puls, känsla och karaktär. Hennes dansglädje och kreativitet är något hon hoppas att alla de elever hon tränar också får ta del av.

- Jag tror att jag är ganska kreativ, jag försöker hitta nya sätt att göra tidigare moment på. Och så försöker jag alltid erbjuda olika svårighetsgrader på de moment vi ska träna på.

Allt för att så många som möjligt ska trivas i danslokalen.

- Det ska ju vara kul att dansa!

När hon fick meddelandet om att hon fått priset kunde hon inte tro det hon såg.

- Jag fick be mamma och pappa läsa en extra gång, för jag kunde inte riktigt tro det. Jag fick verkligen en chock, men det känns otroligt roligt, jag blev verkligen glad!

Läs mer om övriga stipendiater här: