Hem / Egna nyheter / Handlingskraft och driv gav honom titeln Årets ledare

Handlingskraft och driv gav honom titeln Årets ledare

Att han överhuvudtaget började med discgolf var en slump. Efter första kastet var han fast. Sedan 2 år är han både ledare och ordförande i Varbergs discgolf. En position som nu givit honom titeln Årets ledare.

- Jag tror att det beror på att jag är en ganska driven ledare som får mycket att hända, säger Daniel Jäverbo, ordförande i Varbers discgolf.

Alltihop började faktiskt med ett restaurangbesök. Ja, det låter konstigt. Men vi ska ta det från början. Daniels son arbetar på en restaurang i Varberg. Daniel var och käkade när en bekant till sonen dök in med en konstig väska. Daniel frågade genast nyfiket vad det var för plastbitar kompisen bar runt på. Kompisen berättade snabbt att det var discar som används när man spelar discgolf. Varpå Daniel snabbt deklarerade att han minsann inte skulle prova. Men tiderna förändras och plötsligt en dag bestämde sig Daniel för att trots allt prova.

- Jag fastnade direkt. Det är så enkelt, det passar alla och man behöver egentligen nästan ingenting om man inte vill. Men vill man kan köpa precis hur mycket prylar som helst.

Fort framåt är hans devis

Och när intresset väl var ett faktum då skulle det inte dröja särskilt länge förrän Daniel Jäverbo också fått sig en plats i styrelsen. Och precis som det så ofta är; det ena gav det andra och nu har han det senaste året hunnit med att vara både ordförande och ledare i föreningen.

- Jag vill gärna utveckla precis allting och jag vill gärna att det ska gå ganska fort, skrattar han.

För att precisera vad det där allt egentligen handlar om och betyder skulle man kunna börja med att han haft ett rätt stort finger med i spelet när det handlar om alltifrån väldigt konkreta saker som att utveckla, förbättra och bygga ut klubbens bana till att ta tag i och utveckla det som kanske skulle kallas lite mer mjuka värden som att starta ungdomsverksamhet.

För att lyckas och för att nå fram arbetar han hela tiden tillsammans med och genom resten av föreningen. Han har dragit igång lärgrupper för att utveckla förmågan att skapa utvecklande roliga träningar. De har också arbetat för att genom folkbildningsinsatser öka kunskapen om och förmågan att hålla tävlingsarrangemang.

- Jag har haft väldigt mycket hjälp av RF-SISU Halland, det måste jag erkänna. Utan er hade jag nog inte kunnat genomföra allt det här.

Nya idéer på gång

Men trots att han redan kunnat sätta check på en lång rad frågor står han redan i startgroparna för nya projekt. Just nu ligger fokus på att dra igång verksamhet för alla åldrar.

- Vi har fått stöd från RF-SISU för att dra igång. Så i april startar ska vi starta aktiv senior, säger Daniel Jäverbo.

Priset som Årets ledare betyder förstås en hel del. Inte minst som en form av uppskattning. Men viktigast av allt är ändå att alla de människor han har omkring sig i föreningen trivs och vill framåt.

- Jag tycker om att se andra växa, utvecklas och ta för sig. Det får inte vara stiltje då blir det inte bra.

 Läs mer om de övriga stipendiaterna här: