Hem / Egna nyheter / Fortsätt göra saker - men gör det på ett annat sätt!

Fortsätt göra saker - men gör det på ett annat sätt!

Vi lever just nu under strikta restriktioner. Restriktioner som gör att vi måste försöka vara kreativa för att tillsammans hitta lösningar för att vår föreningsverksamhet ska kunna fortsätta i andra former.

Vi som arbetar på RF-SISU Halland drivs av att arbeta med människors- och föreningars utveckling. Vi trivs som bäst när vi får vara ute i föreningslivet i Halland. Vi mår bra när vi träffas och har utvecklande dialoger, skapar utvecklingsplaner och lär av varandra. Vi saknar verkligen möjligheterna med de fysiska lärgrupperna, som är vår verksamhetsform för goda samtal och personlig utveckling.

Men vi har också märkt hur bra det går, att med lite träning, bedriva samtal och dialoger i lärgrupper digitalt – med hjälp av olika digitala redskap. Vill ni i er förening utveckla och utvecklas tillsammans, ta hjälpa av er Idrottskonsulent som under året vässat sin kompetens i att mötas genom digitala lärgrupper och nya arbetsformer. Lärgrupperna arrangeras i  er förening tillsammans med  oss som stöd och anordnare av studieaktivieteten, även när mötet mellan människor sker digitalt.

Våra kontor är just nu tomma utan er, alla våra utbildningar, kurser och lärgrupper är digitala. Vi möts i teams eller zoom och telefonerna går varma för att kunna hjälpa er utifrån era och er förenings behov.  

 

Var hittar vi kraften, var kan vi finna energin? Den kraft och den energi vi vanligtvis får genom mötet med människor? Vår enda väg framåt har varit att gå åt sidan. Vår traditionella jullunch är ett lite roligt exempel. Ett vanligt år skulle vi förstås ha samlats i en mysig miljö runt ett julbord. Vi hade pratat, skrattat, utmanat varandra och ätit gott tillsammans. I år är det omöjligt. Men vi har inte ställt in – vi har ställt om och kommer att testa en annan lösning. I år blir jullunchen digital. Portionsförpackad julmat körs ut till var och en av medarbetarna och vi äter på distans med varandra. Har ni några arrangemang eller verksamheter ni vill utveckla? För att skapa kraft i föreningen i nya former! Behöver ni ny kunskap eller behöver ni utveckla er förening? Vi erbjuder processledning för att exempelvis hjälpa er att tänka utanför det traditionella arbetssätten. Vi hjälper er att starta upp utvecklande lärgrupper och vi har kurser i full gång. Kontakta bara er förenings Idrottskonsulent för att få mer information och planera ert arbete.

 

Välj utveckling och förändring istället för att ställa in verksamhet. Inte för att hitta kryphål utan för att orka hålla i och hålla ut med hjälp och stöd av er idrottsförening.

Låt oss göra det tillsammans!