Hem / Egna nyheter / Ansök om LOK-stöd senast den 25 augusti

Ansök om LOK-stöd senast den 25 augusti

Tisdag 25 augusti 2020 är sista datum för ansökan om LOK-stöd för våren 2020. Har ni frågor om hur vårens aktiviteter ska redovisas? Vi finns här för att stötta er förening.

För er som ännu inte skickat in ansökan om LOK-stöd och känner att ni önskar stöd/hjälp, då finns vi på RF-SISU/Halland till hands för att guida er igenom ansökningsprocessen. Nedan är också några informationer som kan vara bra känna till.

Kontakta er förenings idrottskonsulent för att få stöd i er ansökan.

Redovisa vad som genomförts våren 2020
Statligt LOK-stöd:
Tills vidare ska idrottsföreningar registrera genomförda aktiviteter som vanligt, alltså registrera de deltagare som faktiskt var med. LOK-stödsansökan för våren 2020 ska endast innefatta de faktiskt genomförda aktiviteterna.

Men, Riksidrottsförbundets ambition är att det inte ska göra skillnad om föreningen, på grund av Corona, beslutat att göra uppehåll i verksamheten eller haft möjlighet att fortsätta. RF återkommer under hösten med detaljerna för kompensation, men grundtanken är att det kommer att göras en extra separat fyllnadsutbetalning för våren 2020 senare i år.

Kommunalt LOK-stöd: Kolla med er respektive kommun hur kommunen hanterar vårens LOK-ansökningar.

Digital LOK-stödsaktivitet är OK
Aktiviteter via internet ger Statligt LOK-stöd under förutsättning att man i övrigt uppfyller kraven för LOK. Dvs
- det är en organiserad träning/lopp som föreningen anordnar
- ledarledd aktivitet med gemensam samling och avslutning
- pågår minst 60 minuter.

Digital närvaroregistrering obligatorisk

Från och med den 1 juli 2020 blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt. Det betyder att alla aktiviteter bedrivna efter detta datum måste vara närvaroregistrerade.

I och med LOK-stödsansökan för hösten 2020 (som ska vara inskickad senast den 25 feb 2021) så kommer det inte vara möjligt att skriva in några siffror manuellt längre.

Betyder att ni föreningar som INTE registrerar digital, eller INTE för över informationen till IdrottOnline behöver se över era rutiner.

Här hittar du mer information om LOK-stödet