Hem / Folkbildning och utbildning / Sök utbildning

Idrottsforum - Evenemang som engagerar


Evenemang som engagerar - ett lyft för hela föreningen! 

Planerar din förening eller förbund ett evenemang, stort som litet, får ni inte missa vårens Idrottsforum i Tylösand! Vi tror att mötena under den här helgen kommer att ge er idéer och kunskap att utveckla era evenemang, oavsett om det är exempelvis ett motionslopp, jubileum, sammandrag för knattar, SM-tävling, kulturarrangemang eller annat ni planerar.


Vårens Idrottsforum bjuder på ett lite annorlunda upplägg med större chans och tid till att mötas och nätverka och mer tid för ert egna arbete i föreningen. Förutom föreläsningar, panelsamtal och erfarenhetsutbyte med andra föreningar kommer ni att få träffa externa aktörer som kan bidra till era evenemang. Det kommer att finnas gott om tid till att knyta nya kontakter och planera för evenemang som engagerar hela föreningen! Därför ser vi gärna att ni kommer fler från föreningen.  

Program - fredagen den 27 mars

15.00-17.00 Incheckning och registrering i hotellet reception 

17.00-18.00 Uppvärmning; mingel, fika och panelsamtal.

18.00-19.30 Inledning och föreläsning med Mikael Jansson "Att tända en supernova - Så skapas framgångsrika evenemang": 
Bland alla evenemang som anordnas i Sverige är det några som står ut speciellt – de lyser kraftigare och alla känner till dem. Besökarna är trogna ambassadörer och återvänder år efter år. De har ett tydligt tema över tiden men lyckas också att förnya sig kontinuerligt. Mikael avslöjar hemligheten bakom varför de lyckas och hur du kan arbeta för att skapa ett lyckat evenemang – en Supernova.

20.00     Middag


Program - lördagen den 28 mars

08.30-09.00 Backspegling av fredagen

09.00-09.45 Valbara seminarier (ni har möjlighet att gå på två av tre seminarier):
- Skapa mer och fler hållbara idrottsevenemang - ett idrottsevenemang kan vara en stark motor för att skapa kraft och utveckling av föreningar och organisationer. Finns det någon bra väg att gå för att skapa hållbara idrottsevenemang? Leif Johansson, RF-SISU ger tips, idéer och visar verktyg som du kan ha nytta av i ditt arbete med att bygga små som stora idrottsevenemang.
- Hur agerar man vid en svårare olycka på ett evenemang? Jan-Olof Nyman från Svenska Bilsportförbundet utbildar er i vad en handlingsplan för olyckor och kriser vid exempelvis en tävling eller träning bör innehålla. Svenska Bilsportförbundet är en förebild när det gäller arbetet med de här frågorna och Jan-Olof har själv varit funktionär vid tävlingar där olyckor skett. 
- Kulturevenemang som skapar mervärde - Christopher Johansson, IBK Puma kommer att berätta om hur föreningen genom kulturevenemang skapat ett socialt nätverk och mervärde för en bred publik, sammanhållning i föreningen och en extra inkomst. Sedan några år arrangerar de Stand up-kvällar, dansbandskvällar med mera i Våxtorp. 

09.45-11.30 Mässa, mingel och möten med externa samhällsaktörer

11.30-12.15 Valbara seminarier. Skapa mer och flera hållbara evenemang - Krishantering vid evenemang - Kulturevenemang skapar mervärde 

12.15-13.15 Lunch

13.15-14.30 Erfarenhetsutbyte och avslutning av 

14.30-15.30 Stopptid. Detta är ett valfritt pass där ni har möjlighet att boka en tid med en Idrottskonsulent eller passa på att samla föreningen för att sammanfatta och planera. Meddela gärna Åsa Agmyr, This is a mailto link eller föreningens Idrottskonsulent om ni önskar att träffa en Idrottskonsulent. Lär känna helgens föreläsare

Fredagens panelsamtal:
Susanne Nilsson - värdskap är något som ligger henne varmt om hjärtat och Susanne har en bred bakgrund i underhållningsbranschen och har varit klubbchef i HBK.
Johnny Ewerstein - arbetar på Destination Halmstad och har en stor erfarenhet av nationella och internationella idrottsevenemang. Just nu är Johnny projektledare för SM-veckan i Halmstad.
Peter Högardh - är försäljningschef på Hotel Tylösand och före detta elithockeyspelare. Peter kommer att berätta om sin syn på lyckade evenemang i Tylösand men även inom hockeyn. 

Fredagens inspiratör: 
Mikael Jansson - författare, föreläsare och vd för ett analys- och utbildningsföretag för mäss- och evenemangsbranschen. Mikael är en internationellt uppskattad föreläsare och har bland annat skrivit böckerna Att tända en Supernova samt Mässguru. 

Lördagens valbara seminarier:
Christopher Johansson - ordförande i IBK Puma och även initiativtagare och innovatör som skapat många och bra kulturarrangemang i Våxtorp. 
Leif Johansson - arbetar på Centrum för idrottsevenemang på RF-SISU och brinner bland annat mycket för hållbarhetsfrågan. 
Jan-Olof Nyman - ledamot i Svenska Bilsportförbundets säkerhetskommitté som själv upplevt allvarliga olyckor i samband med tävlingar. Har lång erfarenhet från arbete inom räddningstjänsten. Ni har fri tillgång till hotellet spa och gym mellan kl 15.00-21.00 på fredagen och från kl 7.30 på lördagen. 


Frågor:
Åsa Agmyr 
This is a mailto link, 070-341 40 03

Särskilda frågor om anmälan och avbokning, eller behov av teleslinga eller annat: 
Ewe Angviken
This is a mailto link, 035-177406