Hem / Bidrag och stöd / Stöd att söka - här hittar du rätt

Stöd att söka - här hittar du rätt

Det finns en uppsjö av ekonomiska stöd att söka, så många att de kan vara svåra att reda ut eller hålla reda på. Det sköna är att med lite insikt går det att lätta den ekonomiska bördan för kassören. Det finns pengar att göra.

Det finns ekonomiska medel att söka för anläggningar, resor, projekt och en hel del annat. Kompensationsstödet har givetvis varit en post att dra, och vi verkar behöva dras med effekterna av pandemin ännu en stund till. Specialidrottsförbund och idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 januari till och med 30 april 2021. Ansökningsperioden är 7 maj till 19 maj kl. 12.00 (observera att datumen har ändrats).

Specialidrottsförbund ansöker liksom tidigare via de mallar som RF skickar ut. 
Föreningar ansöker inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel.

Mer om kompensationsstöd till specialidrottsförbund

Mer om kompensationsstöd till idrottsföreningar

Orientera rätt bland stöden

Vi får anslag från Riksidrottsförbundet, staten och Region Gotland där majoriteten av medlen fördelas till specialdistriktsförbund och idrottsföreningar i form av olika bidrag.
För att hjälpa föreningarna på den ekonomiska traven har vi samlat ihop de olika stödformerna, vi kallar dem ”Från arv till anläggning”

Regionmiljonen

Projektstöd inkludering

Anläggningar och idrottsmiljöer

Leader Gute

Arvet

Stöd till Fritidsarrangemang

Projektstöd barn och ungdom

Stiftelsen ALFA

Vi hjälper er att söka stöd

Behöver ni hjälp i ansökningsförfarandet hjälper vi till med det. Har du tankar på att starta ett projekt, söka något projektbidrag eller annat ekonomiskt stöd – ta gärna kontakt med idrottsansvarig på RF-SISU Gotland för att få hjälp.