Hem / Bidrag och stöd / Projektstöd (fd Idrottslyftet)

Projektstöd (fd Idrottslyftet)

Idrottslyftet som stödform upphörde den 1 januari 2020 och nya stödformen heter Projektstöd.

Under 2020–2021 kan idrottsföreningar söka projektstöd för sin verksamhet. Ansökan görs i samverkan med våra RF-SISU Gotlands idrottskonsulenter. Hitta din idrottskonsulent.

Syftet med våra olika former av projektstöd är att skapa förutsättningar för idrottsföreningar att utveckla sin verksamhet i enlighet med idrottsrörelsens gemensamma vision, Strategi 2025. Mer om Strategi 2025.

Det finns tre olika typer av projektstöd att söka:

Projektstöd Idrottsförening med inriktning mot barn- och ungdomsidrott

Det finns många bra idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas i distriktets föreningar. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet kan idrottsföreningar söka projektstöd. Läs mera om Projektstöd IF här.

Projektstöd för anläggningar och idrottsmiljöer

Det kommer fortsatt att vara möjligt för idrottsföreningar att, via sitt distriktsförbund, ansöka om stöd för att bygga idrottsanläggningar. Läs mera om projektstöd till anläggningar.

Projektstöd med inriktning mot inkludering av nyanlända

Idrottsföreningar kommer även framöver att ha möjlighet att söka projektstöd för att inkludera nyanlända i föreningsverksamheten. Här hittar du mer information om projektstödet med inriktning mot idrott för nyanlända.