Hem / Bidrag och stöd / Resebidrag

Resebidrag

Resebidraget till idrotten har två finansiärer: Riksidrottsförbundet samt Region Gotlands Kultur- och Fritidsavdelning.

För det statliga stödet ges bidrag till personbiljetter i åldern 21 år och äldre samt till fordon.  Det regionala bidraget ges bara för personbiljetter och gäller till föreningar med ungdomsverksamhet i åldern 12-20 år.

Sista ansökningsdag är 15 januari för höstens resor och 15 juli för vårens resor.

Våren 2020

Vi har tidigare skickat ut ett mail till alla föreningar som brukar söka Resebidrag där vi bifogade en excel-fil som vi gärna vill ha tillbaks, ifylld med de resor er förening har gjort under vårterminen 2020, dvs januari - juni. Anledningen är att vi vet att det kommer att sökas för betydligt färre resor än normalt, främst under perioden mars-juni. Vi vill därför kunna betala ut bidraget för våren tidigare, redan i augusti. Vi räknar med att större delen av föreningarna inte kommer resa mer under våren nu. Skulle ni ha några resor i maj - juni så kompletterar Ni de senare.

Tyvärr går det inte att ansöka om eller registrera sina resor just nu. Vi håller på att ta fram en ny lösning som kommer att gälla för höstens resor och ber om tålamod. Håll utkik här på sidan, så snart funktionen är igång lägger vi upp den.

 

RF-SISU Gotland, Bo Johansson 0498-20 70 51
Region Gotlands Kultur- och Fritidsavdelning, Malin Sjöstedt 0498-26 96 76