Hem / Vi arbetar med / Inkluderande idrott / Idrott för alla

Idrott för alla

Det här är en berättelse hämtad ur verkligheten. Vi vill göra er uppmärksamma på starkt innehåll. Använd gärna filmen som samtalsunderlag i er förening. Ett perfekt tillfälle att lyfta frågor om en idrott för alla, som är livsviktiga, alla dagar om året.

I november sätter vi extra ljus på en idrott för alla, fri från begränsande normer.
Vi erbjuder föreläsningar både digitalt och fysiskt, Inkluderingssnack i er förening och filmsläpp i våra sociala medier.

Passa på att utmana din förening i de här viktiga frågorna, kontakta din konsulent för mer information.

November är fullmatad av aktiviteter som uppmuntrar och utmanar vårt arbete för att skapa en trygg idrottsmiljö. Aktiviteter under november.

Film, snack och utveckling

Veckan som börjar med måndagen 9 november är en Gotland Pride-vecka. På måndagen släpper vi en kortfilm från vårt pågående bokprojekt med Anna-Sara Fire. I den kommande boken intervjuar Anna-Sara personer från Gotland som delar med sig av sina erfarenheter av att känna sig exkluderade och inte passa in i idrottsvärlden. Filmen kommer visas på vår hemsida och i våra kanaler på sociala medier.

Hela veckan bjuder vi in till inkluderingssnack med föreningar. Vadå inkluderingssnack?? Jo, vi kommer till er för att under timme fokusera på HBTQ-frågor - för att starta samtalet om en trygg idrott för alla. Kontakta Emma Gustafsson

Den 18 november kan du delta i den digitala föreläsningen ”Den förutsägbara ledaren” med Måns Lööf. I sin föreläsning visar han effekten av hur ett modernt ledarskap för barn och ungdomar med NPF gynnar alla barn och ungdomar i föreningsdriven verksamhet.

Under kvällen deltar även Jenny Apoy Söderdahl, BUP Gotland, och bidrar med sina erfarenheter från mångårigt arbete med barn och ungdomar.
Information och anmälan

Måndagen den 23 november släpper vi nästa film, missa inte den heller. November är en bra månad för att #dissanormen. Förresten, alla månader varje år är bra månader för att #dissanormen. Hör av dig så gör vi det här tillsammans.