Hem / Egna nyheter / Styrelsemedlemmar med passion för idrott

Styrelsemedlemmar med passion för idrott

Säg välkomna Karin Granath och Monica Hjerp till RF-SISU Gotlands styrelse. Två starka idrottspersonligheter med vana att både leda och utöva sport.

– Att kunna bidra till idrotten på ön känns fantastiskt, säger Karin Granath, mångårig simledare i Wisby Simsällskap
Efter två förtjänstfulla år i RF-SISU:s styrelse klev Cathe Nordström av, Eva Widing gjorde tio år, nu lämnar de plats åt Karin Granath och Monica Hjerp. För er som kan har koll på den gotländska idrottskartan är det två välkända namn.

Karin Granath har suttit som ledamot i Wisby Simsällskap de senaste två åren, hon har idrottat hela livet – dans och ridning till en början.
– Det blev fotboll under tonåren, idag är det långdistanslöpning som gäller. Jag hann prova på triathlon, bland annat en halv Ironman, innan pandemin satte tillfälligt stopp, säger hon.

Första kvinnan på posten

Monica Hjerp blev 2012 första kvinna att väljas som ordförande i Gotlands Fotbollförbund. Hon ersatte då den 20-årige ordförandeveteranen Hans Rosengren. Monica är vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté och valberedning, ordförande i Postens IF, lägg till det en handfull andra styrelseuppdrag, pågående och avslutade, och ni har en rutinerad styrelseperson.
– Jag hoppas kunna bidra med ett brett idrottsintresse, glädje och erfarenhet i RF-SISU Gotlands styrelse, säger hon.

Mångsysslare med glädje

Monica Hjerp har en mångsysslande bakgrund som idrottare – fotboll, volleyboll, friidrott, landhockey, dragkamp och pärk står på hennes idrotts-cv. Lägg till det nio Vasalopp på cykel.
– För mig är idrott glädje, gemenskap, lust och hälsa. Bland mina härligaste idrottsminnen finns EM-slutspelet i fotboll med flickor 17-laget då jag var överledare. Jag minns också gärna uppdraget som överledare för vårt damlag på Island Games på Åland 2009 då vi tog silver.

Hållbara värderingar

Karin Granat arbetar som hållbarjetsspecialist på Svenska Spel. En yrkesskicklighet hon kommer ta med sig in i RF-SISU Gotlands styrelserum:
– Frågor som jämlikhet, mångfald och inkludering är något jag har med mig och gärna bidrar extra med, men även hållbarhetsfrågor i stort, säger hon
Vilket är ditt härligaste sportupplevelse?
Utan tvekan min halva Ironman i Jönköping! Stämningen, människorna, arrangemanget runtomkring tävlingen, magiskt! Sen är det alltid härligt när barnen tar initiativet och bjuder in till en löprunda också.

Vad betyder idrott för dig?
Jag brinner för idrott, hälsa och rörelse för alla. Jag är övertygad om att idrotten är lösningen på många av de utmaningar vi ser i samhället idag, som stillasittande, psykisk ohälsa och exkludering. Idrott är en mycket viktig del av mitt liv som jag inte kan tänka mig att vara utan.
Vad vill du bidra med i RF-SISU Gotlands styrelse?
– Ett nytt perspektiv och nya erfarenheter. Jag tror att det är bra med cirkulation på personer och kompetenser i en styrelse för att få en bra utveckling framåt.

Fakta / Karin Granath

Ålder: 44
Bor: Villa i Lummelunda
Familj: Maken Johan, Jesper 18 år och Stella 15 samt 2 katter.
Gör i dag: Hållbarhetsspecialist Svenska Spel
Ser helst på tv: Serier, allätare
Läser helst: Biografier eller en bra deckare
Favoritsport: Löpning (att utöva), basket (att titta på)
När du bjuder på mat, vad blir det då? Kanske Poké bowl eller en grillkväll på sommaren.
Nattuggla eller morgonmänniska: Nattuggla är kanske inte rätt beskrivning, men föredrar kvällar

Fakta / Monica Hjerp

Ålder: 56
Bor:
Villa, Lokrume
Familj: Sambo, tre gemensamma barn, plus ett bonusbarn med familjer. Tre barnbarn.
Gör i dag:
Produktionsledare logistik, PostNord
Ser helst på tv:
Idrott och roliga filmer
Läser helst:
Feelgood och deckare
Favoritsport:
Fotboll
När du bjuder på mat, vad blir det då?
Vad som helst, utom bruna bönor eller lamm
Nattuggla eller morgonmänniska?
Både och