Hem / Egna nyheter / Skydda dig själv så skyddar du andra

Skydda dig själv så skyddar du andra

Dagens hemliga ord är; disciplin. Lägg till vinnarskalle. Bara du kan vinna viruskampen och det är dags att visa att idrottsgotland är fullt av disciplinerade vinnarskallar. Smittspridningen i samhället ökar och idrotten är inget undantag.

I omklädningsrum och på träningsarenor ökar nu risken för att covid-19 får fäste och sprids vidare om inte du tar ansvar.

Det är jobbigt att gå bakåt, med det är det vi måste göra för att hejda smittspridningen. Minns hur det var i våras när viruset slog till – ta dig dit i tanken och håll avstånd i dag och varje dag. Disciplin var ordet.
Låt oss ta en halvlek i taget, eller period om du vill, fram till den 19 november dit de allmänna råden gäller.

Skydda dig själv så skyddar du andra

Låt oss blicka bakåt, lyssna på när Maria Amér, Fredrik Persson och Bo Ronsten pratar smittsäker idrott. Kloka ord att ta med sig. Se filmen
Idrotten får inte bli en del av smittspridningen och det självklara behöver knappt sägas – att idrotta är bra för hälsan. Fortsätt träna, motionera och aktivera dig, men pandemin är inte över, det har alla förstått vid det här laget.
Det finns inget vaccin eller mirakelmedel – men genom att hålla avstånd till andra, stanna hemma om du känner dig sjuk och tvätta händerna ofta kan du minska smittspridning.

Föreningens ansvar

Som föreningar har ni ett ansvar att göra en riskbedömning 
Vi på RF-SISU Gotland kan hjälpa din förening om det dyker upp frågor i arbetet att göra riskbedömningen. Även specialdistriktsförbunden har ett stort ansvar för sin tävlingsverksamhet, inte minst viktigt är att de stöttar sina föreningar i att göra rätt.

Så kan du minska smittspridningen

  • Håll avstånd till andra
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Tvätta händerna ofta
  • Var uppmärksam på symptom på covid-19
  • Använd handdesinfektion om möjligt

För att informera de som besöker er anläggning har vi tagit fram en affisch med några goda råd. Skriv ut och sätt upp så alla kan läsa.

Covidaffisch jpg

Covidaffisch pdf

Så här jobbar vi på RF-SISU Gotland i coronatider: