Hem / Egna nyheter / RF-SISU Gotland - nu kör vi

Ny fart med enad organisation

Premiär och debut – i dag skriver vi historia. Vi har bytt namn, fått en ny logotyp och nu kan vi äntligen visa vår nya hemsida. En hel del nytt alltså men vårt uppdrag är samma – folkbildning och idrott fast i en gemensam organisation.

Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gotland har slagits ihop till en och samma organisation – men det mesta är sig likt. Fortsatt två tydliga uppdrag, ett idrottsuppdrag och ett folkbildningsuppdrag, vi bor kvar i Idrottens Hus och brinner lika starkt för att utveckla och stötta den gotländska idrotten.
– Det känns otroligt inspirerande att kliva in i 2020 med de här förutsättningarna. Den största skillnaden kommer märkas på den administrativa sida, gentemot våra föreningar är ambitionen att fortsätta erbjuda utbildningar och stöd på bästa sätt, säger Bo Ronsten, distriktsidrottschef.

Sammanläggningen av de två organisationerna påverkar eller förändrar alltså inte uppdraget. Under flera år har de två organisationerna arbetat som en enhet med en gemensam chef.
– Folkbildning, idrott hela livet, att utveckla barn- och ungdomsidrotten ytterligare, anläggningsfrågan är alltid aktuell. Vi har utmaningar framför oss och men vi har en stark idrottsrörelse och laddade konsulenter så jag är optimistisk inför framtiden, säger Ronsten.

Logotypen är ny liksom hemsidan. Vår ambition är att den ska vara informativ, inspirerande och en plats att gå till för att hänga med. Vi hoppas den kan göra föreningarnas jobb både smidigare och tydligare.
När du klickar runt på sidan kommer du hitta länkar som går till gamla dokument där det fortfarande står Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gotland. Bortse från det – men inte från informationen, den är relevant och korrekt.

På riksnivå är Riksidrottsförbundet www.rf.se och SISU Idrottsutbildarna www.sisuidrottsutbildarna.se fortsatt två separata organisationer.

Det här är RF-SISU Gotland

Vi har nya mejladresser