Hem / Egna nyheter / Nytt resebidragsprogram gör det enklare

Nytt resebidragsprogram gör det enklare

Nu blir det lättare att redovisa sina resor. Ett nytt resebidragsprogram kommer bland annat förenkla redovisning av kostnader och bidragshantering.
– Det gamla programmet behövde förnyas, säger Bo Johansson, ekonomiansvarig RF-SISU Gotland.

Det nya resebidragsprogramet kommer bland annat förenkla redovisning av kostnader och bidragshantering.
– Vi har bollat idéer och kommit fram till bra lösningar på det mesta, säger Bo Johanson, ekonomiansvarig på RF-SISU Gotland.

Tisdagen den 29 september lanseras det nya digitala Resebidragsprogrammet för föreningar som genomför idrottsresor. Under dagen skickas ett mail med information om hur föreningen loggar in och skapar sin egen sida i programmet.
– Bakgrunden till att vi tagit fram det nya programmet är att den tekniska utvecklingen rullar på, det gamla programmet var tio år gammalt och behövde förnyas, säger Bo Johansson.

Med hjälp av datatekniker har RF-SISU skapat ett helt nytt program som man själva tycker är snyggt, funktionsanpassat och lätt att använda. I det nya programmet kan föreningen nu lägga in sina resekostnader och sedan se hur mycket som betalas ut i bidrag. Föreningen kan också ladda upp de biljetter och fakturor som bland annat behövs vid kontroller.

I början av oktober kommer RF-SISU genomföra en digital utbildning för de föreningar som önskar via Teams.
– Nu håller vi bara tummarna att allt ska fungera när programmet släpps, säger Bo Johansson.


För mer information, kontakta Bo Johansson