Hem / Egna nyheter / #minandraidrott – Johan var mästare på breddidrott

#minandraidrott – Johan var mästare på breddidrott

När Johan Larsson som ung lattjade med alla möjliga sporter lockades han av spontanidrottens magi. Det var kul, han var nyfiken och kamratskapet var fint. Först som 15-åring valde han sport - i dag är han ishockeyproffs och världsmästare.

Under Johan Larssons uppväxt hemma i Lau på södra Gotland fylldes dagarna av sport, sport och lite mer sport. Det var ju så roligt, inte minst att tävla med bröderna Emrik och Arvid.
Han gillade det mesta, innebandy, fotboll, friidrott, hockey och pärk är några av alla de idrotter han testade. Hans bredd byggde en fantastisk spets.

I dag spelar han ishockey i NHL, har vunnit VM-guld med Tre Kronor, JVM-guld med juniorlandslaget, är svensk mästare med Brynäs och blev Årets Rookie 2012. Han ser många fördelar med att vara allsidig i sin träning som ung.
Mycket tyder på att de som tränar allsidigt löper mindre risk att skada sig och blir mer motiverade att träna.

Riksidrottsförbundets kampanj "Min andra idrott" slår ett slag för de positiva effekterna av allsidig träning. Att hålla på med olika idrotter är bra på många sätt. Oavsett om du vill bli så duktig du kan, idrottar för att ha roligt eller både och.

Bland Sveriges mest framstående idrottare finns många som tränat flera andra idrotter innan de nådde elitnivån i sin huvudidrott. NHL-proffset Victor Hedman varvade ishockeyn med både fotboll och golf. Charlotte Kalla spelade basket långt upp i tonåren och längdhopparen Michel Tornéus, svensk rekordhållare och VM-medaljör specialiserade sig inte förrän han var 18 år.

#minandraidrott