Hem / Egna nyheter / Kom ihåg att söka regionens coronastöd

Sök regionens coronastöd - så här gör du

Region Gotland har en miljon kronor att fördela i coronastöd till idrottsrörelsen på Gotland. Klockan tickar, missa inte chansen att ta del av stödet som gäller tappade intäkter på grund av pandemin.

En påminnelse att inte glömma att söka Region Gotlands stöd hos Kultur- och fritidsavdelningen, respektive avdelning har en miljon kronor att fördela. Stödet gäller för intäkter som fallit bort inom ramen för idrotts- och fritidsaktiviteter på grund av Coronapandemin.

Stödet till verksamheter inom fritid, det vill säga till idrotts- och fritidsföreningar, söks hos fritidsenhetens e-tjänst via den här länken

– Tänk på att det är nettointäkten ni söker för. Det vill säga, räkna av eventuella kostnader som skulle ha uppstått, säger Per Wallstedt, fritidsstrateg på Region Gotland.
Den första ansökningsperioden gäller fram till och med 15 juni för ansökningar upp till och med
15 000 kronor.
Den andra ansökningsperioden gäller mellan 15 juni och 15 augusti. Här finns inga begränsningar för sökt belopp.

OBS - längre period hos regionen

Den andra ansökningsperioden är öppen för alla belopp och notera att perioden för evenemang och verksamhet som är sökbara för intäktsbortfall är till och med 30 september 2020. Region Gotland har alltså en längre period än stödet från RF, detta för att täcka in en större del av sommarens händelser som påverkas av Coronapandemin.  Sista ansökningsdatum är fortfarande 15 augusti.


Anledningen till de uppdelade perioderna är att Riksidrottsförbundet (RF) endast tar in ansökningar över 15 000 kronor inom ramen för de 500 miljoner kronor som staten fördelat. Region Gotland vill titta på nivåer upp till 15 000 i ett första skede.
I den andra ansökningsperioden finns en tydligare bild vilka som får stöd av RF, och om det tillkommer mer statligt stöd som Region Gotland kan fördela, kompensera och reglera utifrån.

Information kring stöden