Hem / Egna nyheter / Idrottens Ö öppnar igen - med nykomlingar

Idrottens Ö öppnar igen - med nykomlingar

Det blir äntligen en Idrottens Ö-sommar igen. Efter ett års pandeminedstängning öppnar idrottsgotland – nu med några nytillskott i utbudet. Idrottens Ö har genom åren varit en viktig kugge för besöksnäringen med ett flertal läger och tävlingar.

Under juni kommer flera evenemang och tävlingar som ingår i Idrottens Ö åter välkomna gäster från hela landet. Bland arrangemangen finns välkända namn, men också en del nya.
Gotland Goalie Camp (innebandy), Kokoloko Cup (innebandy), konferens om hjärnskakningar inom idrotten, ishockeylandskamp där Sverige möter Finland Team 17 samt gruppspel Svenska Cupen i innebandy debuterar som Idrottens Ö-evenemang.
– Det är kul med nytillskott i utbudet och verkligen roligt att så många är beredda att köra igång igen, säger Anita Gandå, ansvarig för Idrottens Ö på RF-SISU Gotland.

Tillåtet med försiktighet

Det är sedan 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper – förutsatt att allmänna råd, förordningar och lagar följs. Arrangörerna förväntas bland annat göra riskbedömningar för att inte riskera smittspridning.

Att idrotten i takt med övriga samhället närmar sig ett tidigare normalläge är välkomnat och efterlängtat. Idrottens Ö-evenemangen har genom åren varit en viktig kugge för besöksnäringen likväl som att läger och tävlingar inspirerat utövare och arrangörer.

Idrottens Ö