Hem / Egna nyheter / Idrottens Ö öppnar igen - klättrarna först ut

Idrottens Ö öppnar igen - klättrarna först ut

Idrottens Ö öppnar igen sedan pandeminedstängningen i oktober 2020. Visby Klätterklubb är först ut med Gotland Boulder Session 2021 vid Grogarnshuvud. För första gången erbjuder man repklättring vid Torsburgen.

Grogarnsberget är vältrampad mark för klättrarna, men det finns utmaningar att upptäcka.
– Här finns gott om bra områden och möjligheterna till fina linjer är stora. Förutom fina takproblem finns alltid närheten till vacker natur, säger Per-Ola Nilsson, träningsledare Visby Klätterklubb.

Klättrarna är vana att inte ta onödiga risker, så naturligtvis har de hårt fokus på att genomföra klättringarna pandemisäkert. Man kommer vara max åtta personer vid varje plats och uppmanar intresserade att inte dyka upp oanmälda.
– Vi måste ha koll på hur många det blir och att alla förstått förutsättningarna för denna träff, säger Per-Ola Nilsson.

Nionde gången - nu med repklättring

Det är nionde gången Gotland Boulder Session genomförs – för första gången med repklättring. Minst 9 topprep med varierande svårighetsgrad finns att välja mellan.
­– Vi vill i så stor utsträckning som möjligt att alla ska klättra och vara med i gemenskapen. Det finns något för alla, säger Per-Ola Nilsson.

Gotland Boulder Session, ett arrangemang i samarbete med Idrottens Ö, genomförs 30 april – 2 maj.