Hem / Egna nyheter / Höstens utbildningskatalog

Höstens utbildningskatalog

Hoppas idrotten på Gotland är redo för en höst fylld av intressanta utbildningar!

Här finns utbildningskatalogen för hösten 2022.

Utbildningarna som är närmast i september:

Inspirationsdag för seniorledare
Ett nytt träningsmaterial riktat till äldre vuxna och seniorer har tagits fram - Lättsam träning!
Kursledare Elisabeth Johansson går igenom kursmaterialet som innehåller fem inspirerande program för dig som är intresserad av att leda träning för äldre. Kursen innehåller även övningstips varvat med teori!
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/.../1636726

Grundutbildning för tränare
Grundutbildning för tränare är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna och ger dig en bra grund att utgå ifrån i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/.../1626020

Knäkontroll med Emma Ferronato
Många knäskador går att förebygga med grundläggande träning av knäkontroll. Det är särskilt viktigt att tänka på för unga idrottare, som kan undvika men för livet. Du som är ledare/tränare för barn och ungdomar får lära dig grundläggande principer om skadeförebyggande träning.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1633696

Vi snackar mat och energi!
Att få i sig det kroppen behöver är helt nödvändigt för att må bra. Det vi äter och dricker omvandlas till energi som kroppen behöver för att orka träna och tävla, hålla koncentrationen uppe i skolan och för att kroppen ska kunna växa samt hålla sig frisk. Föreläsare är Erik Hellmén, sakkunnig i nutrion och antidoping på RF-SISU Örebro är en flitigt anlitad föreläsare på området.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1627741

Rörlighet – en viktig del för attt utvecklas i sin idrott
Utbildare Karin Wennbo går igenom vad man säger idag när det gäller rörlighetsträning och stretching, fokus på barn och ungdomar. Du får även prova på en hel del rörlighetsövningar så kom ombytt till klädsel lämpad för rörelse. Två tillfällen att delta möjliges, en förmiddagstid och en kvällstid.
Länkar för mer info och anmälan: Aktuella utbildningar och möten - Gotland (rfsisu.se)

Idrottonline – administration grundkurs
Grundutbildning för dig som ska administrera och ha ett övergripande ansvar för medlemsregistret i IdrottOnline för föreningar. Du får kännedom om de grundläggande funktionerna i systemet. Vi går igenom grunderna i hanteringen av medlemsregistret, LOK-stöd, Utbildning, statistik, ansökan om projektstöd mm.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1595801

Nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att ha världens bästa barn- och ungdomsidrott behöver vi bedriva verksamhet på barn och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är de nya riktlinjerna för barn- och ungdomsidrott.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1646962

TÄNK OM vi måste TÄNKA OM – Svante Randlert
Det som tagit oss hit, kommer inte ta oss dit. Vad behöver då du göra för andra saker, för att få andra resultat? Samhällen, beteenden och behov har bytt skepnad den senaste tiden på grund av Covid-19. Detta har resulterat att kraven på hur organisationer ska se ut och prestera är annorlunda. Denna förändrade omvärld kräver förändrad kunskap och förändrat beteende. Det här föredraget handlar om vad du behöver göra idag, för att du och dina kollegor runtomkring dig ska prestera ännu bättre tillsammans imorgon.
Länk för mer info och anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1620649