Hem / Egna nyheter / Hjälp till att vaccinera Gotland!

Hjälp till att vaccinera Gotland!

Hjälp till att vaccinera Gotland mot covid-19 och tjäna samtidigt pengar till er förening!

RF-SISU Gotland har fått en förfrågan om att, med hjälp av Gotlands idrottsföreningar, hjälpa till att säkerställa att vaccinationer kan genomföras på Gotland genom att agera vaccinationsvärdar. Idrotten har med sina många föreningar och medlemmar en unik möjlighet att engagera många och detta är en perfekt möjlighet att visa vad vi kan åstadkomma tillsammans! Smittläget har som bekant ökat och nu får idrottsföreningar en chans att göra skillnad i ett samhälle som är beroende av att vi vaccinerar oss! 

Som vaccinationsvärd gör man ett viktigt och meningsfullt arbete men det kommer även att vara lönsamt för föreningarna. 18 pass i veckan behöver bemannas, spridda på tre vaccinationsställen (i Visby, Hemse, Slite) och det behövs minst 2 värdar till varje pass. Varje utfört pass ger föreningarna 1100/kr. Ett pass i veckan med två värdar under våren ger föreningen 22 000 kronor. Om alla 18 pass i veckan bemannas under hela våren så får vi drygt 400 000 kronor till den gotländska idrotten.

Föreningar som deltar kommer att få en digital introduktion till arbetet som vaccinationsvärd och stöd från Region Gotland finns att tillgå under passen om det skulle behövas.

Vi hoppas att så många föreningar som möjligt tar vara på denna möjlighet att göra skillnad både i samhället och i er förening.

 

RF-SISU Gotland kommer gärna ut till er förening eller tar ett teamsmöte med er om ni vill veta mer eller har fler frågor. Kontakta This is a mailto link

Senast den 15 januari vill vi ha ett svar ifall ni vill delta. Först till kvarn gäller.