Hem / Egna nyheter / Gotländsk idrott i starkt fotodokument

Gotländsk idrott i starkt fotodokument

RF-SISU Gotland gav sig tillsammans med Bildbyråns fotograf Maxim Thoré ut på en liten miniturné i lördags. De startade hos Gotlands Fäktklubb och fick ett flygande slut hos Gotlands Flygklubb, och blev en del av ett gripande nationellt fotodokument.

Riksidrottsförbundet ville med hjälp av Bildbyråns fotografer berätta om svensk idrott på ett helt nytt sätt, därför skickades i lördags några av Sveriges bästa sportfotografer ut i landet för att på ett helt unikt ge en bild av idrottens. Gotland blev en del av ett mycket starkt fotodokument.

– Det var en fantastiskt rolig dag. Det var kul och spännande att träffa engagerade ledare, föräldrar och aktiva som håller igång idrotten på Gotland, de gör ett stort jobb. Och de finns överallt på ön, den ideella kraften är stark och otroligt viktig, säger Anita Gandå, RF-SISU Gotland.

Se bilderna här: www.endagidrott.se

Att idrotten betyder mycket för människor och för vårt samhälle är inget nytt. Men de här bilderna tar oss in i en idrottsvärld som går bakom kulisserna och under ytan där idrottens mångfald kommer fram.
Vi får ögonblicksbilder av olika idrotter, människor och verksamhet som speglar ålder, kön, etnisk och kulturell mångfald och geografisk spridning på ett unikt sätt.


På Gotland finns 40 000 medlemskap i 179 föreningar. Många många fler är på ett eller annat sätt engagerade i idrottsrörelsen. Vi vill visa idrottens mångfald både vad gäller olika idrotter samt människor och verksamhet som speglar idrottens bredd i allt från ålder, kön, etnisk mångfald och geografisk spridning. 

Riksidrottsförbundet ansvarar för satsningen tillsammans med sina samarbetspartners Bildbyrån och Folkspel.

För mer information kontakta Anita Gandå, RF-SISU Gotland.
Telefon: 0498 – 20 70 53
Mejl: This is a mailto link