Hem / Egna nyheter / Fyra förtjänta förkämpar för idrottsgotland

Fyra förtjänta förkämpar för idrottsgotland

Fyra förkämpar för friskvård och folkhälsa får fina förtjänsttecken. Framgångsrikt föreningsledarskap under 30 år ska det till för att få Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Grattis Thorsten Palmquist, Rolf Jakobsson, Anders Nilsson, Jan Lindell.

Vid en enkel, värdig och hjärtlig ceremoni i vårvarma Almedalen uppmärksammade RF-SISU Gotlands distriktsidrotschef Bo Ronsten och styrelseordförande Mats Ladebäck de fyra gotländska sportgiganterna. Till alkoholfritt bubbel, snittar och minnesvärt sportsnack hedrades de fyra ledarna.
Den officiella ceremonin och prisutdelningen kommer ske vid ett senare tillfälle.

De har betytt mycket för många

Namnen är säkert välkända: Rolf Jakobsson har inom bordtennisen i olika styrelser och ledarsammanhang möjliggjort träning och tävling för många. Bland annat var han tävlingsledare för Guldracket mellan 1983 och 1995.

Anders Nilsons betydelse för orienteringssporten går inte att underskatta. Klok som en pudel har han haft ledande positioner inom såväl Gotlands Bro OK som Gotlands Orienteringsförbund.Jan Lindell har gjort avtryck på inte bara Visby AIK:s fotbollsutveckling utan även för klubbens basketboll och den gotländska fotbollen i stort under sina år i Gotlands Fotbollsförbund. Lindell har liksom Anders Nilsson och Rolf Jakobsson tilldelats Gotlands Idrottsförbunds (nu RF-SISU Gotland) högsta utmärkelse.

En nestor bland veteraner

Thorsten Palmquist, nestor i den här skaran av idrottsveteraner, har ett CV som sträcker sig långt utanför de gotländska idrottsgränserna. Han var Riksidrottsförbundets idrottskonsulent på Gotland, blev GI:s kanslichef och senare generalsekreterare för NatWest Island Games på Gotland 1997 till 1999. År 2000 blev han Honorary Life Member of (International Games Association) IGA.

Vi säger grattis och lyfter på sportkepsen som tack för era insatser. Ni har möjliggjort för så många att hålla på med det de älskar – sin sport.